Europcar gaat de exotische toer op

De Namibiër Dan Craven komt vanaf komende zomer uit voor Team Europcar en wil meteen de Vuelta afwerken.
Daniel Simms De Namibiër Dan Craven komt vanaf komende zomer uit voor Team Europcar en wil meteen de Vuelta afwerken.
Dat Team Europcar een wielerteam is met een bijzondere filosofie wisten we al langer, zo durft de Franse WorldTour-formatie het aan om wel erg exotische namen aan te trekken. Vorig jaar werd bijvoorbeeld al de Eritreeër Natnael Berhane aangetrokken. Ook de volgende aanwinst is afkomstig van het Afrikaanse continent, met name de Namibiër Dan Craven.

Het is de Franse sportkrant L'Equipe die uitpakt met het transfernieuws. De Afrikaan Craven krijgt door het meebrengen van een sponsor, de Namibische bank Nedbank, een kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau. De 31-jarige Craven, een opvallende verschijning met baard en lang haar, trekt vanaf deze zomer het groene truitje aan en wil dit jaar al meteen de Vuelta afwerken.

De eerste contacten werden al gelegd in de winter, meer bepaald tijdens La Tropicale Amissa Bongo. De verwachting is dat de Namibiër een dezer dagen een contract ondertekent. Globetrotter Craven kwam eerder uit voor de Britse teams Rapha Condor (2009-2011) en Team IG-Sigma Sport (2012) en het Azerbeidzjaanse Synergy Bakoe (2013). Dit jaar won hij in dienst van Bike Aid-Ride for Help de Ronde van Kameroen (2.2).

Europcar-manager Jean-René Bernaudeau is in de wolken met zijn exotische aanwinst: "Dan beviel mij onmiddellijk, hij heeft een unieke persoonlijkheid en met zijn ervaring en levensfilosofie zal hij het team veel bijbrengen."