Etixx-Quick Step trekt nieuwe scout aan

Patrick Lefevere.
Tim De Waele Patrick Lefevere.
Joxean Fernandez Matxin versterkt de Belgische WorldTour-formatie Etixx-Quick Step. De Spanjaard moet op zoek naar nieuwe talenten voor de formatie van Patrick Lefevere.

De 43-jarige Joxean Fernandez Matxin werkte de voorbije twee seizoenen bij Lampre-Merida aan de zijde van onder meer Rui Costa. De Spanjaard is geen onbekende voor het Belgische team. Eerder was hij aan de slag bij Mapei-Quick Step in 2001 en 2002. Toen was hij vooral verantwoordelijk voor een aantal jonge renners van de ploeg, onder wie Allan Davis, Fabian Cancellara, Michael Rogers en Filippo Pozzato.

Ook bij Etixx-Quick Step zal hij zich vooral bezighouden met de jongeren en moet hij op zoek naar nieuwe talenten voor de ploeg. "Hij wordt geen ploegleider bij ons", verduidelijkte teammanager Patrick Lefevere. "We hebben hem exclusief aan ons verbonden om nieuwe talenten op te sporen. Wereldwijd zal hij wedstrijden van junioren en beloften bijwonen en op zoek gaan naar goede jonge renners. Die jongens zullen dan uitgenodigd worden in de Bakala Academy voor enkele testen en kunnen bijvoorbeeld ook eens meegaan op stage. Tussen nu en 2017 moet ik acht jonge talenten vinden jonger dan 26 jaar voor het B-team van de ploeg. Al noem ik die ploeg liever niet zo, maar er is nog geen andere benaming in de hervormingsplannen van de UCI. Kijk, we kunnen daar beter nu al mee bezig zijn. We hebben goede, jonge renners in de ploeg, maar je weet nooit of je die aan je team kan blijven binden, daarom dat het scouten van nieuwe talenten nu nog meer vorm krijgt binnen Etixx-Quick Step."