Etixx-Quick Step met zes Belgen naar Oman

Tom Boonen, hier rechts van Thibaut Pinot en Vincenzo Nibali in Oman.
PHOTO_NEWS Tom Boonen, hier rechts van Thibaut Pinot en Vincenzo Nibali in Oman.
Etixx-Quick Step trekt met de Belgen Tom Boonen, Iljo Keisse, Nikolas Maes, Pieter Serry, Guillaume Van Keirsbulck en Stijn Vandenbergh naar de Ronde van Oman (2.BC), die morgen van start gaat. Dat maakte de Belgische wielerformatie vandaag bekend.

Ook de Nederlander Niki Terpstra, vorige week nog eindwinnaar in de Ronde van Qatar, en de Italiaan Matteo Trentin rijden voor Etixx-Quick Step de laatste wedstrijd van het voorjaar in het Midden-Oosten. In vergelijking met de selectie voor Qatar werd enkel Martin Velits vervangen door Serry.

In de eerste drie ritten en de slotrit maken de sprinters een kans in Oman. Tom Boonen aast dan ook op een ritzege. "Oman is een mooi land. In vergelijking met Qatar zijn de omstandigheden anders: minder zand en minder wind. Er zijn ook meer beklimmingen, maar ik ga zeker proberen een rit te winnen", aldus Boonen.

Woensdag start in Portugal dan weer de Ronde van de Algarve (2.1). De Belgen Gianni Meersman, Yves Lampaert en Julien Vermote gaan er aan de zijde van de Polen Michal Golas en Michal Kwiatkowski, de Tsjechen Zdenek Stybar en Petr Vakoc en de Duitser Tony Martin in de kleuren van Etixx-Quick Step op jacht naar successen. Martin was er in 2013 de beste, vorig jaar ging de eindzege naar Kwiatkowski. "Sinds de start van mijn profcarrière heb ik hier al elke editie meegereden", vertelde de regerende wereldkampioen op de weg. "De koersomstandigheden zijn hier uitstekend. Bovendien verschijnen we hier met een sterk team aan de start. De sfeer zit goed na reeds negen zeges in het seizoensbegin."


Etixx-Quick Step - Ronde van Oman:

Tom Boonen (Bel), Iljo Keisse (Bel), Nikolas Maes (Bel), Pieter Serry (Bel), Guillaume Van Keirsbulck (Bel), Stijn Vandenbergh (Bel), Niki Terpstra (Ned) en Matteo Trentin (Ita)

Ploegleider: Wilfried Peeters (Bel)


Etixx-Quick Step - Ronde van de Algarve:

Gianni Meersman (Bel), Yves Lampaert (Bel), Julien Vermote (Bel), Michal Golas (Pol), Michal Kwiatkowski (Pol), Tony Martin (Dui), Zdenek Stybar (Tsj), Petr Vakoc (Tsj)

Ploegleiders: Tom Steels (Bel), Jan Schaffrath (Dui)