Etixx - Quick-Step biedt drie beloften profcontract aan

Ook deze Maximilian Schachmann is bij de gelukkigen.
photo_news Ook deze Maximilian Schachmann is bij de gelukkigen.
De Duitser Maximilian Schachmann, de Fransman Rémi Cavagna en de Spanjaard Enric Mas krijgen voor 2017 een profcontract bij Etixx - Quick-Step. Dat deelde de Belgische WorldTourformatie vandaag mee. De drie beloften komen over van Klein Constantia, het opleidingsteam van Etixx - Quick-Step, waar onder andere ook Julian Alaphilippe, Petr Vakoc en Lukasz Wisniowski de knepen van het vak leerden.

De 22-jarige Schachmann is de vicewereldkampioen tijdrijden bij de beloften. Op het EK veroverde hij in dezelfde discipline brons. Dit seizoen won Schachmann het Duits kampioen tijdrijden voor beloften en toonde hij met een ritzege in de Ronde van Valle d'Aosta ook aan zijn klimmerscapaciteiten gewerkt te hebben.

Rémi Cavagna, 20 jaar, is de Franse beloftenkampioen tijdrijden. Daarnaast boekte hij nog vijf zeges: een rit in de Ronde van Alentejo, een rit in het Circuit des Ardennes, de tijdrit en de eindoverwinning in de Ronde van Berlijn en een rit in Parijs-Arras.

Ook de 21-jarige Enric Mas is sterk tegen de klok en beschikt over een paar goede klimmersbenen. Met een rit- en de eindzege in de Ronde van Alentejo en de eindoverwinning in de prestigieuze Tour de Savoie Mont Blanc had hij minder dan één seizoen bij Klein Constantia nodig om zichzelf te bewijzen.

"Maar we kijken niet zozeer naar de resultaten van onze jonge renners, wel naar de groeimarge die ze nog hebben, naar hun personaliteit en naar de kansen op succes in het WorldTour-peloton die we ze toedichten", stelt manager Patrick Lefevere. "Alaphilippe, Vakoc en Wisniowski hebben al bewezen dat ons project werkt en ik ben ervan overtuigd dat Rémi, Enric en Maximilian de tweede lichting kunnen leiden. We zijn blij ze in ons team te hebben. De jonge generatie is de toekomst van de sport."