Exclusief voor abonnees

Ergernis en ongeloof in peloton over WK tijdrijden op slotdag van Tour: “Dit is ronduit dom”

Remco Evenepoel stoomde vorig jaar naar zilver op het WK tijdrijden.
Photo News Remco Evenepoel stoomde vorig jaar naar zilver op het WK tijdrijden.
Hoongelach, ongeloof, ergernis. De wielerwereld snapt er niks van. Wat bezielt de UCI in godsnaam om het WK tijdrijden pal op de slotdag van de Tour te plannen? Een vraag waarmee je dezer dagen vierkant bot vangt in Aigle. Pijnlijk. “Terwijl dé oplossing gewoon voor de hand ligt.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wouter Van de Walle

    Freddy, niet iedereen zal starten. Wie op de slotdag van de Tour top 10 of top 20 staat gaat nooit stoppen om het WK tijdrijden te kunnen rijden, daar verliezen ze ook veel te veel punten mee.

  • Freddy van Puymbrouck

    Hoongelach,ergernis zullen niets helpen, er is maar 1 manier om deze onzin te stoppen,kom niet aan de start.Als er niemand is om te rijden zullen ze de volgende keer wel wat beter nadenken bij de UCI.Wat werkelijk gaat gebeuren is dat ze allemaal gaan starten omdat er geen enkele vorm van solidariteit in het peloton te vinden is.

  • Mario Tersago

    Ik kan ergens wel begrijpen dat dit zo is.. Diegene die hebben moeten werken in de Tour, zijn bekaf. De kopmannen zijn vaak wel, soms niet, in supervorm na zo'n ronde. En kandidaat tijdrijders vergelijken/meten, is op zo'n moment appelen en peren.