Eneco Tour wordt Binckbank Tour

ANP
Zeg vanaf dit seizoen niet meer Eneco Tour, maar Binckbank Tour. In Schoten werd vandaag de nieuwe naamsponsor van de rittenkoers voorgesteld. De Binckbank Tour (WT) heeft dit jaar plaats van 7 tot en met 13 augustus. De nieuwe naam- en hoofdsponsor engageerde zich voor een periode van vijf jaar. Het leidersshirt kleurt dit jaar groen.

De Binckbank Tour blijft ook dit seizoen de enige WorldTour-rittenkoers in Nederland en België. De wedstrijd vindt in 2017 ook opnieuw op zijn vertrouwde tijdstip op de kalender plaats (in augustus). Vorig jaar werd per uitzondering in september gekoerst.

De presentatie van de deelnemende teams heeft plaats op zondag 6 augustus in het Nederlandse Breda. Op zondag 13 augustus kent de Binckbank Tour zijn ontknoping op de Vesten van Geraardsbergen. Er zijn aankomsten voorzien in het Nederlandse Venray, Leidschendam en Sittard-Geleen. Ardooie, Lanaken en Geraardsbergen zijn de finishzones in België.

Organisator is Golazo dat ook instaat voor onder andere de Baloise Belgium Tour en de Zesdaagse van Gent. "Het is prachtig om zien dat een merk als BinckBank zich voor lange tijd aan deze unieke wedstrijd wil verbinden", stelt CEO van Golazo, Bob Verbeeck. "We zijn er de voorbije twaalf jaar in geslaagd de enige WorldTour-rittenkoers in België en Nederland te doen uitgroeien tot één van de absolute topevenementen in beide landen. Met BinckBank hebben we nu een partner die de continuïteit verzekert en waarmee we de wedstrijd nog verder kunnen uitbouwen."

De wielerronde is ondertussen aan zijn dertiende editie toe. In 2005 was de Amerikaan Bobby Julich de eerste eindlaureaat. Daarna volgden de Duitser Stefan Schumacher, de Spanjaard José Ivan Gutierrez (2007 en 2008), de Noor Edvald Boasson Hagen (2009 en 2011), de Duitser Tony Martin, de Nederlander Lars Boom en de Tsjech Zdenek Stybar. Tim Wellens was de eerste Belg om de ronde op zijn naam te schrijven. Hij deed dat achtereenvolgens in 2014 en 2015. Niki Terpstra kent op zondag 13 augustus zijn opvolger. Hij haalde het in 2016 met 0:31 op Oliver Naesen. Wereldkampioen Peter Sagan werd derde op één minuut van Terpstra.

CEO Golazo, Bob Verbeeck
ANP CEO Golazo, Bob Verbeeck
Niki Terpstra won vorig jaar de Eneco Tour
ANP Niki Terpstra won vorig jaar de Eneco TourReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.