Exclusief voor abonnees

En plots werd ene Jimmy Janssens (29) derde in Ster van Bessèges: “Sta er zelf van te kijken”

Jimmy Janssens wat onwennig tussen winnaar Laporte en legende Raymond Poulidor, de opa van zijn ploegmaats Mathieu en David van der Poel.
Hans Lucas Jimmy Janssens wat onwennig tussen winnaar Laporte en legende Raymond Poulidor, de opa van zijn ploegmaats Mathieu en David van der Poel.
Hij stond nog wat onwennig op het podium van de Ster van Bessèges, als derde in de eindstand. Een verrassing was het, niet het minst voor Jimmy Janssens - 29 jaar al - zelf. “Ik sta er zelf een beetje van te kijken dat ik dit allemaal kan.” Komt er een nieuwe Ludo Dierckxsens aan?

Wielrennen was niet zijn eerste sport. Dat was motorcrossen. “Maar toen ik een jaar of vijftien was, ben ik zwaar gevallen”, vertelt Jimmy Janssens. “Mijn twee polsen waren gebroken en mijn milt gescheurd. Toen vond mijn moeder het toch beter dat ik iets anders ging doen. Ik ben dan maar beginnen fietsen, als revalidatie, en dat beviel me wel. Ik ben dan beginnen koersen en dat liep wel goed. Ik was altijd bij de beteren, maar reed wat te onstuimig - en dat betaal je cash op het einde van de koers, natuurlijk. Dus een veelwinnaar was ik nooit. En dan val je niet op, hé.”

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.