Exclusief voor abonnees

En plots werd ene Jimmy Janssens (29) derde in Ster van Bessèges: “Sta er zelf van te kijken”

Jimmy Janssens wat onwennig tussen winnaar Laporte en legende Raymond Poulidor, de opa van zijn ploegmaats Mathieu en David van der Poel.
Hans Lucas Jimmy Janssens wat onwennig tussen winnaar Laporte en legende Raymond Poulidor, de opa van zijn ploegmaats Mathieu en David van der Poel.
Hij stond nog wat onwennig op het podium van de Ster van Bessèges, als derde in de eindstand. Een verrassing was het, niet het minst voor Jimmy Janssens - 29 jaar al - zelf. “Ik sta er zelf een beetje van te kijken dat ik dit allemaal kan.” Komt er een nieuwe Ludo Dierckxsens aan?

Wielrennen was niet zijn eerste sport. Dat was motorcrossen. “Maar toen ik een jaar of vijftien was, ben ik zwaar gevallen”, vertelt Jimmy Janssens. “Mijn twee polsen waren gebroken en mijn milt gescheurd. Toen vond mijn moeder het toch beter dat ik iets anders ging doen. Ik ben dan maar beginnen fietsen, als revalidatie, en dat beviel me wel. Ik ben dan beginnen koersen en dat liep wel goed. Ik was altijd bij de beteren, maar reed wat te onstuimig - en dat betaal je cash op het einde van de koers, natuurlijk. Dus een veelwinnaar was ik nooit. En dan val je niet op, hé.”

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.