Emotionele ploegleider Bramati: “Remco kon praten, maar heeft pijn aan rechterkant”

Deceuninck-Quick.Step-ploegleider Davide Bramati.
VTM Nieuws Deceuninck-Quick.Step-ploegleider Davide Bramati.
Het was een geëmotioneerde Davide Bramati die na de koers VTM Nieuws te woord stond. De Italiaanse ploegleider van Deceuninck-Quick.Step bevestigde dat Remco Evenepoel bij bewustzijn was. Bramati kon meteen met z'n renner praten. “Remco heeft pijn aan z’n rechterkant.” Later bleek dat Evenepoel een bekkenbreuk overhoudt aan de crash.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Patrick (Lefevere, red.) en Alessandro Tegner (de perschef, red.) zijn bij hem in het ziekenhuis in Como. Nu wachten we af”, aldus Bramati. “Als team hebben we de laatste weken niet veel geluk gehad. We hoopten dat de pech achter ons lag. Al heeft Remco ook veel geluk gehad.” De ploegleider was erg onder de indruk van de val van Evenepoel. “Ik denk dat ik tegen mijn collega’s ga vertellen dat ze Lombardije nooit meer moeten doen. De Plus (die toen voor de Quick.Step-ploeg reed) viel een bocht eerder in dezelfde afdaling. Het is voor een ploegleider niet leuk als je de fiets ziet staan en je weet niet waar de renner is.”

Bramati bevestigde dat Evenepoel bij bewustzijn was na de val. “Het belangrijkste is dat hij bij bewustzijn was en dat hij kon praten.” Evenepoel is niet de eerste renner die in het ravijn belandt in de afdaling van de Sormano. Is de afzink te gevaarlijk? “Goh, gevaarlijk... Het is een loterij. Valpartijen zijn natuurlijk een deel van het wielrennen.”

Lees ook:

Geruststellend nieuws over Remco Evenepoel na val in ravijn: “Hij was bij bewustzijn en sprak toen hij afgevoerd werd”

Evenepoel in het ziekenhuis na akelige val, Jakob Fuglsang wint de Ronde van Lombardije

Photo News
Photo News9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wouter Boonstoppel

  Ik ben al lang erg bang dat deze jonge renner zich nog eens kapot fietst. Remco wil zo graag hij is zo gretig. De mediadruk is zo extreem. En Patrick is niet baas genoeg in die zin dat hij zijn poulain niet in bedwang kan houden. Echt Remco is een super renner in wording. Maar hij moet gewoon nog veel meer 2eman zijn en nog veel meer jaren eerst alles meemaken. Remco gaat toch alles winnen. Maar moet dat dan per se nu? Idem voor Wout. En ja wegens sponsors is het wielrennen nog meer show geword

 • luc Cuypers

  De mediadruk op deze jongen is veel te groot . Hij mist duidelijk ervaring in de afdaling . Ze kunnen niet allemaal Eddy Merckx heten . Tijd te bezinnen , ook aan alle organisatoren én de media . Hopelijk komt alles weer goed met Remco .

 • Pat Vanbeveren

  Je moet eens nakijken bij alle zware valpartijen de laatste jaren. Heel dikwijls Belgen. Verschrikkelijk. Veel sterkte Remco en hoop dat je volledig herstelt, en toch beetje voorzichtiger zijn in het afdalen. Je maakt dat toch goed in de klim..

 • Alex Millian

  @MARC en een God is hij, hij komt er vanaf met alleen blauwe plekken heb ik net gehoord via RAI. Zelfs geen beenbreuk.

 • Wim Vanderheijden

  Organisatie zou zulke punten moeten beveiligen.