Emotioneel en massaal afscheid van Michael Goolaerts (23)

Stijn Devolder, Zico Waeytens, Sean De Bie, Senne Leysen, Dries De Bondt en Elias Van Breussegem droegen de kist.
BELGA Stijn Devolder, Zico Waeytens, Sean De Bie, Senne Leysen, Dries De Bondt en Elias Van Breussegem droegen de kist.
In de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk in Hallaar (Heist-op-den-Berg) werd vandaag om 11u30 afscheid genomen van Michael Goolaerts. De 23-jarige renner liet op 8 april het leven na een hartstilstand in Parijs-Roubaix.

Goolaerts kwam tijdens de Franse klassieker rond 14u stevig ten val op de tweede kasseistrook, die van Viesly, en bleef vervolgens op akelige wijze liggen. Onze jonge landgenoot en ploegmakker van Wout van Aert werd gereanimeerd door de medische ploeg van de koers en de hulpdiensten, waarna hij per helikopter “in ernstige toestand” werd overgebracht naar het ziekenhuis. Uiteindelijk overleed Golaerts omstreeks 22u40 in het ziekenhuis in Rijsel in het bijzijn van zijn familie en geliefden.

Groot scherm

Het overlijden van de jonge renner heeft de bevolking beroerd, waardoor de mensen de plechtigheid via een groot scherm konden volgen. Daarnaast werd het centrum van Hallaar volledig afgesloten om het volk veilig te kunnen ontvangen.

De kerk bleek te klein, waardoor honderden de plechtigheid via het scherm volgden. Bij de aanwezigen in de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk onder meer ASO-voorzitter Christian Prud'homme, Flanders Classics-baas Wouter Vandenhaute, Marc Sergeant, Bart Leysen, bondsvoorzitter Tom Van Damme en Carlo Bomans. Ook de renners, ploegleiding en entourage van Veranda's Willems-Crelan waren van de partij.

Vooraan in de kerk stond zijn fiets, waarmee Goolaerts Parijs-Roubaix reed. Zijn bolide was niet gekuist, en ook het nummerplaatje 84 hing er nog aan. Onder ‘See You Again’ van Wiz Khalifa werd de kist uiteindelijk uit de kerk gedragen.

BELGA

Zes ploegmakkers van Goolaerts (waaronder Stijn Devolder en Sean De Bie) hadden de kist naar binnen gedragen. In de kerk gaf ploegmakker Dries De Bondt een pakkend verslag van zijn laatste minuten met Goolaerts op de fiets. "We zaten na de eerste kasseistrook in Parijs-Roubaix in een groepje achterblijvers met Greg Van Avermaet. Hij had nog voldoende ploegmaats bij, dus we reden niet kop. Maar voor de volgende kasseistrook zei hij me op te schuiven. Hij reed vol met zijn neus in de wind naar voren. En ik kon genieten in zijn wiel."

BELGA

Zijn trainer Kristof De Kegel hield de positieve herinnering aan Goolaerts levend. "Goolie was niet alleen een renner, maar ook de naam van onze dj op de teambus", vertelde hij. "Goolie was de eigenaar van hotelkamer 'de zoete inval'. Hij was een modelploegmaat. Zo gaan we je in de toekomst herinneren." Na de toespraken kregen heel wat aanwezigen het nog lastiger. Onder meer kopman Wout van Aert pinkte meer dan één traantje weg.

Na afloop reageerden ploegmanager Jef Van den Bosch en bondsvoorzitter Tom Van Damme kort bij de aanwezige pers. "Michael zag het positieve in alles, een heel positieve jongen met veel talent die ook hard werkte. Hij was een voorbeeld voor vele anderen", aldus Van den Bosch. Van Damme sprak over "een mooi afscheid van iemand die duidelijk bij velen geliefd was". "Hij stierf in zijn droomkoers, Parijs-Roubaix, dat grijpt aan."

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cindy Van Wijmeersch

  Veel te jong en veel te vroeg ben je heengegaan rust zacht jongen! Veel sterkte aan de familie, vrienden en collega's van Michael

 • Eduard Vanderheyden

  Nog maar net het jeugdwielrennen achter zich latend en zijn grote droom waargemaakt. Aan zijn lach wist je dat hij gelukkig was. We verliezen aan Michael een goede renner. Sterkte aan de ouders familie en vrienden en zijn team. Waarom ? Dag Goolie het gaat je goed. Warre

 • jan van coillie

  Innige deelneming veel sterkte voor familie en vrienden rust zacht Michael

 • Line Breemersch

  Zonde om zo jong het leven te verliezen. Zal helaas niet de laatste zijn in het wielrennen

 • Danny Vermeire

  's morgens vertrekken naar je droomkoers en nooit meer thuiskomen,verschrikkelijk. Sterkte aan iedereen