Emoties laaien hoog op in Lotto-kamp: “Hij reed de perfecte wedstrijd”

BELGA
Na de geslaagde uurrecordpoging van Victor Campenaerts moest er in het Lotto-kamp toch een traantje weggepinkt worden: in de studio van Sporza had ploegmanager Marc Sergeant het moeilijk, ook ‘Performance Manager’ Kevin De Weert, in Mexico ter plaatse, deed zijn verhaal met tranen in de ogen: “Er is veel druk van onze schouders gevallen.”

Marc Sergeant: “Hij zou Wiggins twee keer gedubbeld hebben”

Normaal gezien straalt Marc Sergeant altijd veel rust uit. Nu had de ploegmanager van Campenaerts het moeilijk om zijn emoties de baas te kunnen. “Dit is een fenomenale prestatie: hij zou Wiggins twee keer gedubbeld hebben. Dit is echt iets speciaals, ik heb vanmiddag Eddy Merckx bezig gehoord: hij zei dat hij gelukkig was dat hij dat uurrecord ook gedaan heeft. Nu gaat Campenaerts ook dat gevoel hebben”, was Sergeant in de wolken. 

Toch begon de ploegmanager van Lotto-Soudal er toch even voor te vrezen: halfweg legde Campenaerts enkele tragere rondes af: “Ik was even bang, maar tegen mijn verwachtingen in, kon hij nog wat versnellen op het einde. “Dit moet hem zo’n voldoening geven, ook die muur van 55 kilometer breken: iedereen dacht dat Wiggins dat ging doen, maar nu doet Campenaerts het”, bleef Sergeant de prestatie van de nieuwe uurrecordhouder bewierroken. 

Marc Sergeant.
Photo News Marc Sergeant.

Voor Lotto-Soudal was het voorjaar weinig succesvol, dankzij Campenaerts kan het team nog eens lachen. “De ervaring leert mij dat na zo’n prestatie, de rest van de ploeg boven zichzelf gaat uitstijgen. Naar mijn gevoel zal dat ook zo gebeuren de komende weken”, is Sergeant hoopvol voor de rest van het seizoen. De ex-profrenner is vooral gerustgesteld dat na alle publiciteit op voorhand, Campenaerts het ook echt gehaald heeft.

Kevin De Weert: “Ik vond het indrukwekkend”

De voorbije weken bracht Kevin De Weert heel wat tijd met Victor Campenaerts door. Als ‘Performence Manager’ werkte hij elke dag intensief met de nieuwe uurrecordhouder. “Er is veel druk van onze schouders gevallen”, vertelde De Weert in tranen. De ex-bondscoach toonde Campenaerts iedere ronde of hij al dan niet op schema zat. Dat was in de meeste ronden ook het geval: “Ik vond het indrukwekkend, hij rijdt de perfecte wedstrijd. Het is al moeilijk om dat record te breken, maar dan gaat hij nog eens boven de magische grens van 55 kilometer”, kon een duidelijk geëmotioneerde De Weert zijn ogen niet geloven.

Victor Campenaerts en Kevin De Weert.
BELGA_HANDOUT Victor Campenaerts en Kevin De Weert.20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Knappe prestatie. Maar de feite nzijn wat ze zijn. De poging is op meer hoogte dan al de rest gedaan, wat resulteerd in minder weerstand. Ter vergelijking met die van Moser ook in Mexico, is er nog een duidelijk verschil door de hoogte. Met Merckx vergelijken is onmogelijk, die mens reed met een klassieke fracefiets. vanaf Moser is alles veranderd. Maar hoe dan ook chapeau.

 • Jan Boden

  Zijn record gaat wel een paar jaar meegaan denk ik. Weinig renners durven die investering in tijd en geld aan zonder garantie op succes.

 • Wilfried Vanden Berg

  Maar dat iemand zoals Merckx die tot tweemaal gepakt is op doping ,nog op vrt durft gaan vertellen dat hij verschoten is van deze jonge Campenaerts zijn prestatie? Dat gaat er bij mij niet in. Een doping Baron gaat iemand anders de wet leren

 • Jan Van Rompaey

  Stop nu dat gezever over Merckx en Boonen. Nu hebben we een echte held om fier op te zijn !!!

 • Meert Dominique

  En proficiat aan Lotto Soudal die het mogelijk hebben gemaakt. Hoeveel hebben ze hierin geinvesteerd?