Emoties in het kamp Van der Poel: ploegleider houdt het niet droog en ook vriendin Roxanne dolblij

Christophe Roodhooft emotioneel na de nieuwe zege van Van der Poel.
VTM Nieuws Christophe Roodhooft emotioneel na de nieuwe zege van Van der Poel.
De emoties laaiden hoog op in het kamp Van der Poel. Ploegleider Christoph Roodhooft hield het niet meer droog en ook vriendin Roxanne beleefde een emotioneel moment tijdens de slotkilometer van de Amstel Gold Race.

“Ik ben er niet goed van”, vertelde Christoph Roodhooft kort na de wedstrijd bij VTM. De ploegleider van Corendon-Circus hield het niet droog. “We hadden geen beeld in de auto. We wisten niet waar hij zat en dan kwam ineens het nieuws binnen: Mathieu wint. Ongelofelijk. Vooral omdat het zo onverwacht kwam. De koersradio was afgrijselijk slecht. De slechtste die ik ooit geweten heb. We wisten niets, terwijl Mathieu ons om raad en inval vroeg. We konden hem niets geven. Op het eind durfde ik dat ook niet meer omdat we waarschijnlijk toch het foute zouden zeggen. Op anderhalve kilomter van de streep kwam dan het nieuws dat hij won. Plots was hij daar. Dit is het moment om ons voorjaar mee te stoppen. Beter kan het niet meer worden.”  

Vriendin: “Totaal niet verwacht”

Ook vriendin Roxanne passeerde even langs de VTM-micro. De Antwerpse kreeg de bloemen van haar vriend. “Het heeft me toch een beetje emotioneel gemaakt. We hadden dit totaal niet verwacht. Spannend was het zeker en vast. Ik volgde de wedstrijd samen met de mama van Mathieu. Dit is een super mooi einde van zijn voorjaar. Iedereen is trots. We gaan dit vanavond hopelijk goed vieren en dan de komende dagen verhuizen. Een nieuwe taak voor Mathieu? Absoluut!”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jacques weterings

  Blijkbaar is het moeilijk voor ze om de feiten onder ogen te zien. Vandaar al die jaloezie en afgunst.

 • james vroman

  het is simpel rijd Van der Poel Parijs - Roubaix dan zaten de belgen zonder 1 grote overwinning in de voorjaarsklassiekers ..

 • Jan Van Rompaey

  Waarom zou dat niet mogen ? Of wordt ons vreugde en plezier ook ontnomen ?

 • jacques weterings

  Van mij hoeven die oortjes ook niet maar dat de beste wint met of zonder oortjes zien we al 'n hele tijd nu. Véél erger dan die oortjes vind ik het gegooi van bagger door slechte verliezers.

 • patrick isenborghs

  veel geluk samen ! en soigneer onze kampioen !