Exclusief voor abonnees

Eindelijk weer dagen zonder stress voor Campenaerts: “Ik ga nu beter voor mezelf zorgen”

Victor Campenaerts.
Photo News Victor Campenaerts.
De kogel is door de kerk. Victor Campenaerts (27) rijdt de komende drie seizoenen voor Team NTT, de opvolger van het huidige Dimension Data. Campenaerts mag er doen wat hem de voorbije jaren zo goed is gelukt: ­medailles pakken en records breken op een tijdritfiets. 

Gefeliciteerd met de nieuwe ploeg.

«Ik ben blij dat alles rond is en dat het nu ook gecommuniceerd mag worden. Ik ben ook blij dat Lotto niet rancuneus is. Ze wensen me alle succes. En op training heb ik ook weer de goede cadans.»

Je was de voorbije twee maanden van de radar ­verdwenen. Na je opgave in het Belgisch kampioenschap heb je geen koers meer gereden.

«Ik heb een heel lange periode van stress achter de rug. Dat begon met knieproblemen tijdens het eerste trainingskamp in december. Ik ben dan voor twee maanden naar Namibië vertrokken, waar ik mijn trainingsachterstand moest goedmaken. Dan kwam de Tirreno en toen ging ik naar Mexico om het uurrecord te breken. Dat gaf ook veel stress, daar moet ik geen tekening bij maken.»

Je hebt 26% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • IGNACE DE WULF

    Campenaerts is een fel overroepen renner. Als ploeg heb je daar weinig aan. Een of twee prestaties per seizoen en het is bekeken. Als werknemer is het maar normaal dat je het ganse seizoen op een behoorlijk niveau presteert. Daarom hoed af voor Thomas De Gendt.

  • eric maier

    Is het echt ? beter voor uzelf zorgen is een basisprincipe dat je altijd moet handhaven in de sport, en zeker topsport. Dus eigenlijk geeft hij onbewuust te kennen dat het al die tijd beter kon. Ik denk dat zowel hij als management bij Lotto veel fouten hebben gemaakt, en anderzijds heeft men via media Campenaerts altijd veel teveel omhoog gekopt boven zijn normale waarde. Hij is een goed renner, maar is nooit die renner geweest en zal het nooit zijn waarvoor men hem heeft aangeschreven.

  • stefaan ghesquiere

    Groot gelijk. Lotto kan geen renners maken noch begeleiden. Nul begeleiding noch kennis. Jonge renners gaan dr beter niet naar toe!