Egan Bernal stapt “uit voorzorg” uit Dauphiné met rugklachten, ook Kruijswijk en Buchmann geven op

Bernal
EPA Bernal
Egan Bernal is zaterdagmorgen niet meer gestart in de vierde rit van de Dauphiné. Bernal heeft problemen met de rug. Zijn opgave is er één uit voorzorg, zegt zijn ploegleider Gabriel Rasch. Ook Steven Kruijswijk en Emanuel Buchmann verlieten na een valpartij de Dauphiné. Hun voorbereiding op de Ronde van Frankrijk, die op 29 augustus start, verloopt zo allesbehalve vlekkeloos. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Er is niet veel tijd meer tot de Tour. We willen onszelf voldoende tijd gunnen om hem goed te kunnen behandelen en hem helemaal fit aan de start van de Tour te krijgen. Zijn opgave geeft ons nu een paar dagen extra”, aldus Bernals ploegleider Gabriel Rasch.

Bernal stond vrijdagavond zevende in het klassement, op 0:31 van leider Roglic. Hij gaf op geen enkel moment de indruk dat hij zou meedoen voor de eindzege. Over veertien dagen is hij wel de kopman van Ineos voor de Tour.

Bij zijn team zeggen ze niet erg verontrust te zijn. Rasch: “Hij heeft al problemen gehad met de rug, dezelfde die hij nu heeft. We weten hoe we Egan moeten behandelen. We vertrouwen erop dat hij helemaal in orde zal zijn bij de start van de Tour in Nice.” (MG)

Ook Steven Kruijswijk en Emanuel Buchmann rijden de Dauphiné niet uit. De twee klimmers moesten noodgedwongen opgeven na een valpartij in de vierde etappe. De Nederlander liep een ontwrichte schouder op, de Duitser kampt met diepe schaafwonden. Bijltjesdag voor de Tourfavorieten. 

Emanuel Buchmann kwam zwaar ten val.
AFP Emanuel Buchmann kwam zwaar ten val.
Emanuel Buchmann.
AFP Emanuel Buchmann.

Lees ook:

Italiaans kampioen Formolo wint in Dauphiné na knappe solo, Roglic steviger in het geel, Benoot geeft op
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Remus Bogaert

    Bernal zal niet veel meer winnen , Ineos zal nog blij zijn dat ze Froome hebben, iemand die kan pieken als geen ander , die is in orde binnen 2 weken , mss wint hij de tour niet maar hij zal er niet veraf zijn .