Egan Bernal niet geselecteerd voor WK wielrennen

Photo News
Egan Bernal behoort niet tot de Colombiaanse selectie voor het WK wielrennen, dat van 24 tot 27 september plaatsvindt in het Italiaanse Imola. De winnaar van de Tour de France 2019 worstelt met zijn vorm. Zo raakte duidelijk in de huidige Ronde van Frankrijk. 

De 23-jarige kopman van Ineos is in de Tourstand pas 16de, op meer dan 19 minuten van de Sloveense geletruidrager Primoz Roglic.

In Italië rekent de Colombiaanse ploeg in de eerste plaats op Rigoberto Urán en Miguel Ángel López, momenteel respectievelijk op de derde en de vierde plaats in het klassement van de Ronde van Frankrijk. Ook Nairo Quintana (10de in de Tour) werd geselecteerd.

Colombiaanse WK-selectie: Rigoberto Urán, Sergio Higuita, Daniel Martínez, Miguel Ángel López, Harold Tejada, Nairo Quintana, Esteban Chaves, Sergio Henao.

AP

Lees ook: 

Van Avermaet, Stuyven en Naesen gooien samen de handdoek: “De strijd om groen maakt alles kapot”

Van kwaad naar erger: netelroos voor Quintana, Bernal kampt met rug- en kniepijn 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michael Vranckx

    Misschien hadden ze beter gewacht tot deze avond om de selectie bekend te maken.