Eerste profseizoen van toptalent Remco Evenepoel telt… 55 koersdagen

Photo News
Dat hij over Remco Evenepoel zal waken alsof het zijn eigen zoon betreft, zweert Patrick Lefevere. De teammanager van (Deceuninck-)Quick.Step houdt woord. Het debuutseizoen van het 18-jarige toptalent uit Schepdaal zal in 2019 slechts… 55 koersdagen tellen.

Evenepoel krijgt, onder deskundige begeleiding van coach Koen Pelgrim, een mooi afgelijnd programma, focussend op zijn specifieke kwaliteiten als klimmer en tijdrijder. “De eerste vier maanden rijd ik enkel rittenkoersen”, onthult hij. “Ik begin in de Ronde van San Juan (20-27/01), daarna volgen in principe de Ronde van de Algarve (20-24/02), de Ronde van Catalonië (25-31/03) en de Ronde van Turkije (16-21/04).” Elke maand een rittenkoers dus, met tussendoor ruim aandacht voor rust en recuperatie. “Ideaal, die proevertjes”, vindt Evenepoel. “Ik kan er mezelf rustig ontdekken als prof. Mijn mogelijkheden aftasten en aanvoelen van ‘ha, zo werkt dat hier’. Catalonië wordt al wel een uitdaging. WorldTour-niveau. Valverde, Quintana en co zullen er ongetwijfeld al goed voor de dag komen. Ik kijk er naar uit. Dit werkt motiverend. In mijn hoofd ben ik er nú al mee bezig. Ik wil er in Argentinië meteen staan.”

Na zijn eerste 26 competitiedagen volgt een korte break. “Het verdere vervolg van mijn seizoen moet nog worden besproken. Wellicht rijd ik ook de ploegentijdrit en klimetappe van de Hammer Series Limburg (07-09/06). Veel Belgisch werk is er, op het BK tijdrijden in Middelkerke (28/06) en het weg-BK in Gent (30/06) na, voorlopig niet bij.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik cappelle

  Had beter bij Topsport Vlaanderen gereden lees ik hier. Jongens toch het wordt hier met de dag erger.

 • Freddy van Puymbrouck

  Evenepoel is ongetwijfeld zeer getalenteerd, ieder zijn mening maar ik vind het een verkeerde keuze om nu al bij de profs te gaan rijden.Hij had minstens 1 jaar bij de beloften moeten rijden omdat hij nooit leren koersen heeft in het peloton.Hij is zo goed dat hij vanaf het begin wegrijd en zijn koers alleen afwerkt,dat gaat bij de profs anders zijn.1 jaar bij de beloften zal ook beter zijn voor geleidelijke ontwikkeling!.

 • Pedro Gonzalez

  Diegenen die vinden dat het fenomeen Remco beter is dan het fenomeen Froome ( want dat is die toch) zullen nog vele jaren moeten wachten tot die evenveel rondes heeft gewonnen. Doping of geen doping (zogenaamde pufferjes) waar niets van bewezen is.

 • Pieter De Ruyter

  Pff,de ronde van Catalonië op die leeftijd.Als hij daar 1 rit in de top 20 kan rijden is hij nog beter dank ik denj.

 • Rony Gijsen

  Ben eens benieuwd.