Edward Theuns tekent bij Trek

BELGA
Edward Theuns rijdt de volgende twee seizoenen voor Trek Factory Racing. De 24-jarige Oost-Vlaming komt over van Topsport Vlaanderen-Baloise, zo is vandaag bekendgemaakt. Bij de Amerikaanse WorldTour-ploeg wordt Theuns ploegmaat van onder meer Fabian Cancellara, Frank Schleck en zijn landgenoten Stijn Devolder, Jasper Stuyven en Kristof Vandewalle. Gert Steegmans, de vierde Belg bij het team, zette vorige maand een punt achter zijn carrière.

Theuns is de huidige leider in de UCI Europe Tour. Hij won dit seizoen een etappe in de Vierdaagse van Duinkerke, de Ronde van Drenthe en het puntenklassement in de Ster van Bessèges. Daarnaast haalde hij nog een rist ereplaatsen, zoals een tweede plek in Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs.

"Dit betekent veel voor mij", reageert Theuns. "Het gaat allemaal zo hard dit seizoen. Ik had gehoopt me met enkele sterke prestaties in de kijker te rijden van de grote teams, maar Trek kwam al snel langs. Ik ben erg gelukkig een team te vervoegen dat zo sterk focust op de 'wedstrijden van het noorden' en dat met Fabian Cancellara waarschijnlijk de beste klassieke renner van zijn generatie in de rangen heeft. Ik wil Fabian helpen in het voorjaar en, als ik de kans krijg, zelf ook een goed resultaat neerzetten."

Naast Theuns maakt ook de Italiaan Niccolò Bonifazio (21) de overstap naar Trek. De sprinter, die Lampre-Merida verlaat, werd dit jaar vijfde in Milaan-Sanremo en won de GP Lugano en een rit in de Ronde van Japan.