Edward Theuns laat contract ontbinden bij Sunweb, dat Jan Bakelants binnenhaalt

Een verschil in visie maakt een einde aan de samenwerking tussen Edward Theuns en Sunweb.
Photo News Een verschil in visie maakt een einde aan de samenwerking tussen Edward Theuns en Sunweb.
Edward Theuns rijdt volgend seizoen niet meer voor Team Sunweb. Beide partijen beslisten de samenwerking in onderling overleg te beëindigen, zo bevestigt de WorldTour-ploeg.

Theuns (27) zal slechts een jaar voor Sunweb hebben gereden. Hij had er nog een verbintenis voor 2019, maar een “verschil in visie” maakt een einde aan de samenwerking.

“Ik heb door enkele valpartijen en pech een moeilijk jaar achter de rug, zowel op het fysieke als het mentale vlak”, legt Theuns uit. “Ik heb geprobeerd mij aan te passen aan de werkwijze van de ploeg, maar dat lukte mij niet echt. Onze visies zijn verschillend en daarom besloten we dat het goed zou zijn het contract te beëindigen. Ik kijk nu uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.”

Rudi Kemna, de Nederlandse teamverantwoordelijke bij Sunweb, vult aan. “Na uitgebreide gesprekken kwamen we tot het besef dat onze visies te veel verschillen. De gezamenlijke, stevige basis om verder te blijven samenwerken ontbreekt. Edward de kans en vrijheid geven om elders zijn carrière verder te zetten, is de enige juiste beslissing, zowel voor de ploeg als Edward. We beëindigen het contract in onderling overleg en we willen Edward bedanken voor zijn inspanningen. We wensen hem het allerbeste in de toekomst.”

Theuns debuteerde in 2014 op het hoogste niveau bij Topsport Vlaanderen-Baloise. In 2016 verhuisde de snelle Oost-Vlaming naar Trek-Segafredo. Op zijn erelijst staan onder meer ritzeges in de Ronde van België, de BinckBank Tour en de Ronde van Turkije. 

Bakelants in

Sunweb kondigde ook enkele inkomende transfers aan. Jan Bakelants (32) komt over van AG2R-La Mondiale. Bakelants moet ervaring toevoegen aan het wielerteam. “Ik zie een uitdaging in de wetenschappelijke aanpak van dit team”, aldus Bakelants. “Zeker na mijn moeilijke jaar waarin ik moest herstellen van een zware val in de Ronde van Lombardije van eind vorig jaar. Het voelt als een nieuwe start.”

Volgens de Nederlandse coach van Sunweb Marc Reef brengt Bakelants “heel wat ervaring naar de ploeg met zijn diverse mogelijkheden”. Hij wordt geprezen om zijn ploeggeest en moet bij Sunweb een wegkapitein worden.

In het spoor van Bakelants komt ook de Deen Asbjørn Kragh Andersen (26) het team versterken. Die laatste vindt bij Sunweb zijn jongere broer Søren terug.

BELGA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric maier

    Begrijp het stopzetten van de overeenkomst. Gezien de uitbouw van Sunweb is Theuns een buitenbeetje, een van de weinigen die niet redelijk bergop kunnen, laat staan goed. Sunweb laat duidelijk definitief het idee van klassiek en rondes rijden voor winst varen. en ja, Nuyens kan hier een les uit leren.

  • Frank Van Riel

    Ook knap van Sunweb en Theuns om als grote mensen en in wederzijds respect uit elkaar te gaan wanneer de visies zo verschillend zijn. Daar kan Nickse Nuyens nog iets van leren ....

  • Frank Van Riel

    Ik ben blij voor Bakelants, want door zijn pechseizoen en einde contract bij AG2R zag het er ook uit dat het fin de carrière zou worden. Goed dat hij nog een (goeie) ploeg gevonden want hij is eigenlijk nog te goed om te stoppen en kan jongere renners nog veel bijbrengen.