Exclusief voor abonnees

Eddy Merckx is ‘drie maal 25' en krijgt felicitaties van over de hele wereld: “Amai, daar moet werk zijn ingekropen”

Op verjaardagsbezoek bij Merckx in Meise.
Op verjaardagsbezoek bij Merckx in Meise.
75 jaar, een mijlpaal in een mensenleven. Eddy Merckx noemt het liever “drie maal 25”, want “jong zijn, is toch plezanter.” Deze redactie bracht, samen met zijn vaste fietsvrienden, cadeautjes en taart naar de jubilaris. En ook heel wat bekende gezichten zoals Vincent Kompany, Tom Boonen en zelfs prins Albert van Monaco feliciteerden hem via een videoboodschap. Het bezoek leverde exclusieve beelden op van een zichtbaar aangedane wielerkampioen.

Toeval bestaat. Net op het moment dat de delegatie van DPG Media (Het ­Laatste Nieuws en VTM) aankomt, draait Merckx de ­automatische poort open van zijn vierkantshoeve in Sint-Brixius-Rode bij Meise. De man schrikt. Niet omdat we een kwartier te vroeg zijn, wel door de samenstelling van het gezelschap. Merckx had journalisten verwacht, maar wist niet dat wij ook zijn vaste fietsmakkers en kompanen van vroeger hadden opgetrommeld. Jos De Schoenmaecker (72), Jos Spruyt (77) en Willy Vekemans (75) waren eigenlijk uitgenodigd om vandaag “een glas te komen drinken” op de 75ste verjaardag van hun kameraad, maar plots staan ze 24 uur vroeger op zijn dorpel. Met een grote taart in de handen.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny renard

  Amerika had mohamed ali, maar wij hadden Edde the great, proficiat.

 • Guy Van Severen

  Voor altijd 'de grootste kampioen en mens' ! Herinner mij nog heel goed de enkele wedstrijden bij de nieuwelingen waarin wij samen aan de start stonden ! Jij was buitenaards ! Nog vele gezonde jaren, Eddy !

 • Dominique Cox

  Gelukkige verjaardag uit Californië.

 • Jommeke Will

  Proficiat Eddy

 • Solange De Cleir

  Proficiat Eddy met je verjaardag .maak er een fijne dag van met je familie. Solange Verguts