Echtgenote Raymond Poulidor geeft update over gezondheidstoestand: “We moeten ons voorbereiden op slecht nieuws”

Mathieu van der Poel met zijn grootvader Raymond Poulidor.
BELGA Mathieu van der Poel met zijn grootvader Raymond Poulidor.
Gisèle Bardet, de echtgenote van de Franse wielerlegende Raymond Poulidor, heeft vandaag een update gegeven van de gezondheidstoestand van haar partner. “We moeten ons voorbereiden op slecht nieuws.”

Raymond Poulidor (83) is wegens “grote vermoeidheid” overgebracht naar een ziekenhuis in Saint-Léonard-de-Noblat (Haute-Vienne). Dat nieuws overviel gisteren de wielerwereld.  “Raymond is heel vermoeid sinds de laatste Tour de France”, klonk het bij echtgenote Gisèle. Nadere details over de gezondheidstoestand van de Franse ex-renner kwamen niet naar buiten.

In een gesprek met de Franse krant Le Parisien geeft Poulidors echtgenote vandaag meer verduidelijking. De berichten klinken een stuk alarmerender dan gisteren. “De dokters hebben ons gezegd dat ze de nodige testen zullen uitvoeren”, zegt de vrouw van Poulidor. “Maar ze voegden eraan toe dat we ons moeten voorbereiden op slecht nieuws. Raymond zegt al enkele dagen nauwelijks een woord. Als je hem vraagt of hij gegeten of geslapen heeft, antwoordt hij enkel met ‘ja’ of ‘neen’. Ik ben zeer ongerust.”

Longoedeem

Poulidor blijkt al sinds 27 september gehospitaliseerd te zijn. De ex-renner werd het slachtoffer van een longoedeem, een fenomeen dat zich voordoet wanneer bloedvaten in de long beschadigd raken. Eind juli, tijdens de laatste dagen van de Tour de France, ging de gezondheid van ‘Poupou’ flink achteruit. “Op de Champs-Elysées kon hij zich nauwelijks overeind houden”, vertelt een ooggetuige. “Zijn gezicht en zijn handen waren fel gezwollen.”

Dat het met de gezondheid Poulidor al een tijdje niet goed ging, wordt bevestigd door een vriend. “Half september was hij uitgenodigd door een boekhandel in Orléans om er te komen spreken over zijn vele boeken. Raymond is er alleen naartoe gereden met zijn wagen, maar in de stad geraakte hij compleet verdwaald. Pas enkele uren later hebben ze hem dankzij zijn gps-gegevens teruggevonden.”

Raymond Poulidor, de grootvader van Mathieu van der Poel, stond acht keer op het podium van de Ronde van Frankrijk, maar slaagde er nooit in de Tour te winnen. Hij hield er zijn bijnaam in het wielermilieu aan over: ‘Eeuwige tweede’.

Photo News30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Lanssens

  Blijf nog Raymond en geniet van uw kleinzoon. Spoedig herstel gewenst !!

 • Erik Noerens

  Hopelijk ben je nu geen tweede maar win je de strijd.

 • Jan Timmermans

  Een minzame mens. Afgelopen zomer nog samen met hem op de foto in een hotel in Vilvoorde waar hij ook verbleef voor de start van de tour. Beterschap man.

 • Marc Dewijn

  Top renner geweest samen met onse eddy❤️❤️❤️

 • robert dumortier

  Een van de beste renners van de wereld ik wens u een goed herstel en nog vele jaartjes.