Echtgenote Froome is duidelijk: "Chris rijdt de Tour"

REUTERS
Chris Froome zal starten in de Tour de France, ook als de organisatoren de viervoudig winnaar willen weren. Dat zegt Michelle Froome, de echtgenote en zaakwaarnemer van de Britse renner van Sky.

Via de krant Le Monde kwam vandaag naar buiten dat Tourorganisator ASO Froome wil uitsluiten van deelname, wegens de aanslepende dopingzaak. Bij de Brit werd vorig jaar in de Vuelta een te hoge waarde van het middel salbutamol in zijn urine aangetroffen.

Volgens Le Monde beroept de ASO zich op een artikel uit de reglementen waarin staat dat de organisatie een renner de deelname mag ontzeggen als die de reputatie van het evenement schaadt. De krant weet ook dat Sky beroep heeft aangetekend. Michelle Froome gaat tegenover persbureau Reuters niet in op het nieuws. "Chris rijdt de Tour", is haar korte statement.

Photo News

Madiot: “Beter dat Froome niet start”

Marc Madiot, voorzitter van de Franse wielerbond en teammanager van Groupama-FDJ, hoopt dan weer dat de beslissing van ASO standhoudt. “Het zou beter zijn als hij er niet is, voor de algemene rust van de Tour”, aldus Madiot bij CyclismActu. "Maar als hij er is, dan is hij er. Ik hoef daar geen commentaar op te geven. Het is aan de justitie om te beslissen, maar ik salueer de ASO om hun handelen.”

afp33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gunther van goethem

  Astma en de tour kunnen winnen is een fabeltje

 • Norbert Jacques

  Denken jullie nu echt dat je de Tour kan winnen met een pufferke.Ze willen eenvoudig Bardet op dat podium,die chauvinisten.

 • Theo Smits

  Moet er buiten geld nu ook vrouwen aan te pas komen bij UCI, WADA en misschien ook UCI

 • Luc Vankeirsbilck

  De een word geschorst voor nog geen tienduizendste en de andere voor veel meer

 • Mohamed Halmaoud

  die zal wel wat open zetten om oude krokodillen in hun voordeel laten te beslissen.