E3 Harelbeke wordt ingekort, maar zeker niet lichter

Het podium van de vorige editie van de E3 Harelbeke: Zdenek Stybar, winnaar Geraint Thomas en Matteo Trentin.
BELGA Het podium van de vorige editie van de E3 Harelbeke: Zdenek Stybar, winnaar Geraint Thomas en Matteo Trentin.
De organisatoren van de E3 Harelbeke hebben het contract met sponsor Record Bank verlengd. De overeenkomst werd vandaag in Harelbeke ondertekend. De nieuwe verbintenis zorgt er meteen ook voor dat de E3 Harelbeke vanaf heden door het leven gaat als de Record Bank E3 Harelbeke.

De eerste editie van de E3 Harelbeke, sinds 2011 behorend tot de WorldTour-categorie, vond plaats in 1957. De eerstkomende is voorzien op vrijdag 25 maart 2016. Dit jaar werd er voor het eerst niet meer gestart en gefinisht in hartje Harelbeke, maar waren de organisatoren door wegenwerken in de buurt van het stadscentrum genoodzaakt om uit te wijken naar de Stasegemsesteenweg. Ook in 2016 zal daar de start en de finish liggen. De wedstrijd wordt ingekort en telt niet langer 215 maar 205 km. Ook in het aantal hellingen wordt gesnoeid. In 2015 waren er nog zeventien.

Spanning
"Bedoeling is om de spanning nog wat meer op te bouwen", stelde organisator Guy Dedeyne. "De wedstrijd zal 'gebalder' zijn. Wij opteerden er ook voor om in de beginkilometers, tot de eerste helling, over brede wegen te rijden, dit om de veiligheid te optimaliseren. De aanloop zal veel vlotter verlopen. Normaal gezien moet een compact peloton kunnen beginnen aan de eerste helling van de dag. Ook zijn er een paar nieuwe kasseistroken opgenomen in het parcours, dat begin volgend jaar officieel wordt voorgesteld. Onze koers zal zeker niet lichter worden. Integendeel, we mogen nu al zeggen dat een echte beer deze wedstrijd zal winnen. Een massasprint beschouw ik niet als mogelijk, daarvoor is de finale echt te zwaar."

Thomas
Dit jaar ging de zege in Harelbeke naar de Brit Geraint Thomas. Hij haalde het afgescheiden voor de Tsjech Zdenek Stybar en de Italiaan Matteo Trentin. Sep Vanmarcke was met zijn vijfde plaats de beste Belg. De laatste Belgische zege was er in 2012 voor Tom Boonen, zijn vijfde overwinning in de West-Vlaamse stad.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels