Dronken Guillaume Van Keirsbulck (24) crasht met Audi

Photo News
Quick.Step-renner Guillaume Van Keirsbulck (24) is met zijn Audi RS6 Avant gecrasht tegen een boom in Knokke. Hij had 1,7 promille alcohol in het bloed. "Ik vind het zelf super-erg", zegt de ploegmaat van Tom Boonen. "Ik ben geschrokken dat het zoveel was. Want ik voelde me niet zat."

Ploegmanager Patrick Lefevere viel gisteren uit de lucht toen hij het nieuws van het ongeval vernam. ­Etixx-Quick.Step-renner Guillaume Van Keirsbulck uit Varsenare had het zelf liever stil­gehouden. "Het was ­gewoon een dom ­accident", zegt de 24-jarige West-Vlaming. "Aqua­planing. Ik mankeer niets. En ook de drie passagiers bleven ongedeerd. Had ik niet gedronken, dan was er eigenlijk niets aan de hand geweest."

Het was zondagochtend kort voor 6 uur toen getuigen zagen hoe de wielrenner de Kitsch Club in het casino van Knokke verliet. Van Keirsbulck en drie kameraden kropen in zijn Audi RS6 Avant - 580 pk onder de motorkap en een kostprijs van om en bij de 110.000 euro. Nog geen twee kilometer verderop liep het fout. Van Keirsbulck: "Het was hard aan het onweren. Op het rondpunt trok ik op. Echt niet rap, maar door het water op de weg sloeg de auto weg. Ik probeerde mijn stuur nog tevergeefs over te halen. Ik ramde een verkeerspaal en twee boompjes."

LEES ER MEER OVER IN HET LAATSTE NIEUWS VANDAAG, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

JVK