Dries Devenyns enige Belg bij IAM Cycling

BELGA
Het Zwitserse IAM Cycling zal pas vrijdag op verkenning trekken van de Omloop.

"Vrijdag zal iedereen aanwezig zijn in het rennershotel in Sint-Martens-Latem en dan trekken we op verkenning van de Omloop", stelt teammanager Rik Verbrugghe van IAM Cycling. "Ik vind het interessant om het materiaal nog eens te gaan testen. Bovendien is er het gevoel met de kasseien dat dan nog eens naar boven komt. We gingen in november al eens verkennen met onze ploeg voor de klassiekers maar een heropfrissing is zeker niet slecht. Wij gaan vrijdag het parcours op aan de Haaghoek en zullen de meest cruciale zones, zoals de drie lussen aan de befaamde kasseizone, bekijken".

"De Fransman Sylvain Chavanel is onze kopman aanstaande zaterdag. 'Thuisrijder' Dries Devenyns is de wegkapitein. Normaal gezien ging de Let Aleksejs Saramotins de Omloop rijden maar die is ziek geworden en wordt vervangen door de Australiër Heinrich Haussler". Haussler werd tijdens de Belgische openingsklassieker van 2010 nog tweede na de Spanjaard Juan-Antonio Flecha.

De selectie van IAM Cycling:

Dries Devenyns, Sylvain Chavanel (Fra), Marcel Aregger (Zwi), Matthias Brändle (Oos), Martin Elmiger (Zwi), Jérôme Pineau (Fra), Vincente Reynes (Spa) en Heinrich Haussler (Aus)