Drie jaar cel en 350.000 euro boete voor Vinokourov en Kolobnev na gekochte Luik-Bastenaken-Luik 2010?

reuters

Alexander Vinokourov (44) en Alexander Kolobnev (36) riskeren tot 3 jaar cel en 350.000 euro boete. 'Vino' zou in Luik-Bastenaken-Luik 2010 150.000 euro hebben betaald aan de Rus om de Ardennenklassieker te winnen. Dat wordt bewezen in onderling mailverkeer, maar de authenticiteit daarvan wordt door de beschuldigden betwist. Gisteren moest het proces van de twee ex-wielrenners in de rechtbank van Luik van start gaan, maar de zaak werd op vraag van de advocaten van de beklaagden uitgesteld.

Tussen juli en december 2010 zou er 100.000 en 50.000 euro overgeschreven zijn van de Monegaskische bankrekening van Vinokourov naar de Zwitserse van Kolobnev. "De documenten zijn vervalst", beweert Jean-Louis Lodomez, advocaat van 'Vino'. "Er is ingebroken in de mailbox van mijn cliënt."

Zowel Guillaume Reynders, advocaat van Kolobnev, als Lodomez vroegen en kregen uitstel tot 19 juni. "Maar het echte proces zal wellicht pas in het najaar plaatsvinden", vertrouwt Reynders ons toe. "Ook op 19 juni zullen de beschuldigden niet aanwezig zijn in Luik. Op het eigenlijke proces komen ze zich wel verdedigen."

epa
reuters40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dominique Vanmullem

  moesten alle renners gestraft worden die een koers gekocht hebben er reden er niet veel meer rond.

 • Glenn Wouters

  Hans Naets wat je hier zegt slaat nergens op. In het voetbal is het bedrog vele malen groter. En als een knecht een kopman laat winnen doet die knecht waar hij voor betaald wordt. Maar een renner van een andere ploeg laten winnen is een ander verhaal.

 • rik cappelle

  In 1993 reed Sammie Moreels de laatste kilometer weg van Andrei Tsjmile in het Kampioenschap v Vlaanderen in Koolskamp. Ja den Andrei kon niet meer volgen !!! Zou deze kwestie na 25 jaar verjaard zijn of zit er nog een risico in op een gevangenisstraf ?

 • Patrick Braekeveldt

  Ze zullen er daar in Kazachstan eens goe mee lachen en dat zal alles zijn .

 • hans naets

  Voor zij die het nog steeds niet doorhebben , het wielergebeuren, het wielercircus is één groot bedrog, de naieve wielerliefhebber wordt al decennia lang bedrogen qua doping,wedstrijdvervalsing lees omkoping,enz.... De toeschouwer wil brood en spelen, hij krijgt ze weliswaar gemanipuleerd ! Op naar de ronde van vlaanderen met als ere genodigde LANCE ARMSTRONG !