Dopingzaak tegen Roman Kreuziger geseponeerd, Tsjech opgelucht

PHOTO_NEWS
De Tsjech Roman Kreuziger wordt niet langer verdacht van het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. De internationale federatie UCI en het antidopingbureau WADA hebben zijn zaak vandaag geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. "Eindelijk, het is voorbij. Dank voor jullie steun", reageerde Kreuziger opgelucht op Twitter.

"Op basis van nieuwe informatie zijn we tot de conclusie gekomen dat er gelet op het antidopingreglement en de richtlijnen voor het biologisch paspoort op dit moment geen reden is de procedure voort te zetten'', aldus de UCI in een verklaring. "Beide instanties zien dus af van hoger beroep.''

Niet in Tour 2014
De 29-jarige Kreuziger, die rijdt voor Tinkoff-Saxo, was in september van vorig jaar al vrijgesproken door het Tsjechisch olympisch comité. UCI en WADA besloten de zaak echter voor te leggen aan het Hof van Arbitrage (CAS) in Lausanne. Kreuziger werd buiten de ploeg voor de Tour de France 2014 gelaten en voorlopig geschorst wegens verdachte waarden in zijn biologisch paspoort. Die stamden uit 2011 en 2012.

PHOTO_NEWS
TDW
PHOTO_NEWS