Dopingcontrole voor Lotto-youngster Tiesj Benoot

In de vroege uurtjes uit bed gelicht worden voor een dopingcontrole, het overkwam neoprof Tiesj Benoot op stage in Benicassim.
PHOTO_NEWS In de vroege uurtjes uit bed gelicht worden voor een dopingcontrole, het overkwam neoprof Tiesj Benoot op stage in Benicassim.
Lotto-Soudal-renner Tiesj Benoot kreeg vanochtend op trainingsstage in het Spaanse Benicassim bezoek van artsen van de UCI. De 20-jarige neoprof werd om zes uur uit zijn bed gehaald om een dopingcontrole te ondergaan.

Het was met kleine oogjes dat Gentenaar Benoot aan de ontbijttafel zat op de stage van Lotto-Soudal. De renner was om zes uur uit zijn bed gelicht voor een controle van de UCI.

"Volgend seizoen start ik als prof bij Lotto-Soudal", legde hij uit. "Vooraleer je echter wedstrijden mag rijden, moet eerst je biologisch paspoort aangemaakt worden en moet je drie controles ondergaan. Ik heb nu mijn tweede controle achter de rug. Een beetje jammer wel dat ze me vanmorgen zo vroeg hebben gewekt. Vandaag kregen we een rustig programma voorgeschoteld en mochten we uitslapen. Dat is nu jammer genoeg niet gelukt", zei Benoot, die vierde werd op het WK bij de beloften in het Spaanse Ponferrada.