Wielrenner Fabio Taborre vier jaar geschorst voor dopinggebruik

Twitter
De Italiaanse wielrenner Fabio Taborre zal tot 26 juli 2019 niet meer in het peloton terug te vinden zijn. Taborre kreeg een schorsing van vier jaar opgelegd na een positieve dopingtest. Dat meldde de Internationale Wielerunie UCI.

Taborre liep tegen de lamp bij een controle buiten competitie op 26 juni vorig jaar. Hij stond op dat moment onder contract bij het Italiaanse Pro Continentale team Androni Giocattoli en werd meteen voorlopig geschorst. De renner testte positief op het verboden product FG-4592, een middel dat de endogene productie van EPO bevordert.

In zeven profseizoenen mocht Taborre drie keer de handen in de lucht steken. Hij won in 2011 de GP Camaiore en de Memorial Marco Pantani en in 2012 een rit in de Ronde van Oostenrijk.

Afgelopen maand kreeg een andere betrapte renner van Androni Giocattoli, Davide Appollonio, ook al een vierjarige schorsing aan de broek. Door beide dopinggevallen is de Italiaanse Pro Continentale ploeg in 2015 een tijd uit competitie gehaald en kreeg het geen wildcard voor de Ronde van Italië.