Ooit uitgespuwd als dopingzondaar, nu bakt hij in Beverly Hills zoete broodjes met zijn steenrijke cougar

Instagram Thomas Dekker
Het wielergeluk lachte hem halfweg de jaren 2000 toe, Thomas Dekker was de nieuwe Nederlandse sensatie op twee wielen. Een ruwe diamant met immense capaciteiten, the sky was the limit. De Icarus uit Noord-Holland vloog echter te dicht bij de zon en verbrandde zijn vleugels. De verleiding van doping was te groot, Dekker kreeg een schorsing van twee jaar, zou terugkeren, maar nooit nog zijn oude niveau halen. Niet getreurd echter want het flamboyante goudhaantje van weleer beleeft op zijn 31ste de tijd van zijn leven in de 'high society' van de VS.

Thomas Dekker kwam als renner uit voor Rabobank, Silence-Lotto - tot hij tegen de dopinglamp liep - en later nog het Amerikaanse Garmin Sharp. De tijdrijder en ranke klimmer wist amper nog uit de anonimiteit te treden en in februari 2015 volgde zijn laatste krachttoer. Hij viel in het Mexicaanse Aguascalientes het werelduurrecord aan als een van de velen die zich geroepen voelden. Zijn poging mislukte, een maand later hing hij zijn fiets definitief aan de haak. Verdwijnen, zou hij niet helemaal want Dekker is een actieve Twitteraar die de koers nog steeds op de voet volgt.

Geweldig jetsetleven in L.A.
Maar waar is hij tegenwoordig mee bezig? De Nederlandse ex-renner is werkelijk met zijn achterwerk in de boter gevallen. Hij viel als een blok voor ene Nathalie Marciano. Een steenrijke dame van 50 die hij leerde kennen in het hippe nachtleven van de mondaine miljoenenstad Los Angeles. Sindsdien leidt hij een geweldig jetsetleven, je zou voor minder als je door jouw sierlijke levensgezellin geïntroduceerd wordt in de hoogste en meest exclusieve kringen van de Amerikaanse 'high society'. Een immense villa, een heus wagenpark, privéjets en uitnodigingen voor feestjes met de nobele elite. Heerlijk, niet?

Lief met gespijsde bankrekening
Zijn grote liefde Nathalie - 19 jaar ouder maar liefst - is de ex-vrouw van Maurice Marciano en dat is de man die samen met zijn broer Paul het bekende kledingmerk GUESS op de wereldkaart zetten. Beide heren hadden duidelijk een scherpe neus voor zaken want ze zetten een miljardenimperium op poten. Het huwelijk met de verleidelijke Nathalie strandde en daar kwam zij niet bepaald bekaaid vanaf. "Tientallen miljoenen" zou het grapje hem gekost hebben. En van die centjes geniet Thomas Dekker nu vrolijk mee. Evenals van de ruime villa in 90210, ook die hield ze over na de breuk. Het leest als een sprookje en dat is het ook. Van dopingzondaar tot 'toyboy' van een  cougar die er bijzonder warmpjes inzit, zeg nu zelf. Maar blijft het ook duren?

ANP
BELGA
#startedridingagain
EPA
#parkcity #lastnight #
Photo News
#backintherealworld #nammos
EPA
#surfinusa #almostbacktoreality
#friezeartfair #artisnocycling