Nibali: "Froome testte positief toen het regende, dan heb je normaal geen astma"

Vincenzo Nibali (rechts) zij aan zij met Chris Froome tijdens de voorbije Vuelta.
Photo News Vincenzo Nibali (rechts) zij aan zij met Chris Froome tijdens de voorbije Vuelta.

Vincenzo Nibali, tweede in het eindklassement van de voorbije Vuelta, plaatst vraagtekens bij het gebruik van het anti-astmamiddel Ventolin dat bij Chris Froome de positieve test opleverde. "Het regende in die periode in Spanje, dus het lijkt me niet logisch dat hij last had van astma", aldus de Italiaan op de website 'Tuttobici'. "Ik heb er zelf ook mee te maken, maar als het regent zijn er geen pollen die bij mij het gebruik van Ventolin noodzakelijk maken. Al is het is te vroeg om te oordelen."

Mocht de positieve test  tot een straf leiden voor Chris Froome, dan kan de eindzege in de Vuelta bij Nibali belanden. "Maar in dat geval zal ik nooit de sensatie hebben gevoeld van het opnieuw winnen van de Vuelta", aldus nog Nibali. "Op het hoogste podiumtrapje stappen in Madrid, die vreugde zal ik nooit beleven. Voor mezelf en voor de wielersport is dit vreselijk nieuws."

Opvallend: Tuttobici pakte aanvankelijk fors uit met de quote van Nibali over de Spaanse regenperiode en Froomes astma. Wat later maakte het artikel geen gewag meer van de bewuste passage.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • serge vansteenkiste

  Ook ik heb astma en neem medicatie, het is gekend bij zeer warm weer of vrieskou dat je er echt last van kan krijgen, astma is een allergische aandoening, bepaalde planten,bloemen , stoffen kunnen een aanval uitlokken en zelfs met medicatie kan ik geen zware inspanningen doen. Ik ben altijd verwonderd dat die astma sporters tot zulke prestaties in staat zijn.

 • Jurgen Aerts

  Allez , die gaat den heilige uithangen ...

 • Joeri Haelen

  Regen of niet, de renners hebben allemaal astma. En iedereen weet toch dat ze dingen nemen die niet mogen

 • Mark Desiron

  mijn vrouw heeft astma en regen doet daar geen goed aan

 • Niels Veldeman

  Wat heeft regen hier in godsnaam mee te maken. Ik heb astma en ik heb soms last in de winter, soms in de zomer, soms bij regen, soms bij warm weer,... Het is met andere woorden willekeurig wanneer je een astma-aanval kan krijgen. Pollen, stof,... zijn wel een extra factor om een aanval uit te lokken, maar is niet noodzakelijk. Kan ook wanneer je het totaal niet verwacht, dat is net zo vervelend aan deze ziekte.