Mark Lotz: "Ik gebruikte al EPO bij Raboploeg"

UNKNOWN
De Nederlandse ex-renner Marc Lotz gebruikte ook doping in zijn jaren bij de Raboploeg. Dat heeft hij vandaag gezegd tegen de Limburgse zender L1.

Lotz reed van 1997 tot en met 2004 bij de Nederlandse ploeg. "Vanaf 2001 ben ik stimulerende middelen gaan gebruiken, EPO en cortisonen. Ik hoorde in het peloton om me heen wat er gebeurde. Om competitief te blijven, deed ik eraan mee, zelfs als knecht", aldus Lotz.

De Nederlander werd in 2005 voor twee jaar geschorst, nadat hij werd betrapt op het bezit van stimulerende middelen. In zijn appartement werden EPO-ampullen gevonden. Hij lag toen onder contract bij Quick.Step. Lotz kwam ook in aanraking met groeihormonen, maar wilde die niet gebruiken omdat hij de gezondheidsrisico's te groot vond. "En aan bloedtransfusies heb ik nooit gedaan."

Lotz zegt alles op eigen houtje te hebben gedaan. "De ploeg bood mij niets aan, een arts begeleidde me." Lotz wil niet zeggen of het om Rabo-ploegarts Geert Leinders ging. Zaterdag onthulde Danny Nelissen dat Leinders hem in zijn tijd bij de Raboploeg begeleidde bij zijn EPO-gebruik.