Lance Armstrong heeft geen spijt over dopingverleden: "Zou net hetzelfde doen"

AP
Lance Armstrong (47) is tijdens een interview met de Amerikaanse sportzender NBC Sports teruggekomen op zijn dopingverleden. De Amerikaan won de Tour de France zeven keer op rij tussen 1999 en 2005, maar moest die zeges na zijn toegegeven dopinggebruik weer afgeven.

"Ik zou niets veranderen mocht ik alles moeten herdoen", sprak Armstrong tijdens het interview dat op 29 mei integraal zal uitgezonden worden. "Als ik niets gezegd zou hebben over mijn dopinggebruik, zou er niets gebeurd zijn, helemaal niets. Maar ik was een makkelijke prooi, het was alsof ik betrapt wilde worden. Het is een complexe zaak, maar ik zou niets veranderen aan de manier waarop ik handelde. Ik zou ook niets willen veranderen aan de lessen die ik geleerd heb. En die heb ik geleerd door te doen wat ik gedaan heb.”

In oktober 2012 legde de Internationale Wielerunie (UCI) een levenslange schorsing op aan Lance Armstrong. Aanleiding was een rapport van het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) dat hem schuldig bevond aan jarenlang gebruik van verboden producten. Begin 2013 gaf Armstrong tijdens een tv-interview met Oprah Winfrey toe dat hij jarenlang doping had gebruikt tijdens zijn carrière.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • stef peetrus

  De grootste valsspeler uit de sportgeschiedenis.

 • gerard wauters

  Jullie zien alleen het plaatje dat hij doping heeft gebruikt, terwijl anderen dat ook deden. Maar ik onthoudt het plaatje ook dat hij zijn kinesiste afdreigde om datums te veranderen, Frankie Andreu an zijn vrouw Betsy en andere ploeggenoten bedreigdeen intimideerde, politici wilde omkopen en ga zo maar door. Maar als jullie het een held willen vinden, ga je gang.

 • Peeters Freddy

  Een echte topsporter heeft geen doping nodig en natuurlijk zou hij weer koersen op doping, het brengt veel geld op en hij beseft niet dat hij andere toppers in de vernieling geduwd heet met doping, oer slechte mens.

 • dirk claeys

  Leuk! Amstrong was echter maar een momentopname, de doping gaat onverminderd dagelijks verder,in alle sporten en prestaties!

 • Vanessa Meeus

  Van een ezel maak je geen koerspaard....laat de sporters vrij in wat ze met hun lichaam willen doen, de wielersport was nooit zo spannend en mooi om naar te kijken als in de periode van Lance.