Italiaans wielerteam 30 dagen geschorst na nieuw dopinggeval

PHOTO_NEWS
De Disciplinaire Commissie van de Internationale Wielerunie UCI heeft Androni Giocattoli-Sidermec een schorsing van dertig dagen opgelegd. De continentale Italiaanse wielerploeg zag in twaalf maanden tijd twee van zijn renners tegen de dopinglamp lopen en mag daardoor van 1 tot 30 augustus 2015 niet aan internationale wedstrijden deelnemen. Dat maakte de UCI vandaag bekend op zijn website.

Maandag was bekend geraakt dat Fabio Taborre op 16 juni bij een controle buiten competitie betrapt werd op het gebruik van FG-4592, een epo-variant die eveneens de productie van rode bloedcellen stimuleert. Hij werd door de UCI meteen voorlopig geschorst. Voor Androni Giocattoli-Sidermec was het al het tweede dopinggeval dit jaar. Davide Appollonio testte immers op 14 juni al positief op epo, eveneens bij een controle buiten competitie.

Omdat het voor het continentale Androni Giocattoli-Sidermec nu om het tweede dopinggeval in minder dan twaalf maanden gaat, wordt het team gestraft. Het riskeerde een sanctie tussen de 15 en 45 dagen. Het team kan wel nog beroep aantekenen tegen de straf.