Hinault: "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden"

AFP

Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault vreest voor het einde van de carrière van Froome. "Nog maar eens blijkt dat je niemand kunt vertrouwen. Ik dacht, na de zaak-Armstrong, dat iedereen begrepen had dat je beter niet meer kunt knoeien. Blijkbaar is dat niet zo." Hinault pleit voor een verbod op Salbutamol en bij uitbreiding voor alle middelen waarvoor een Toestemming voor Therapeutische Noodzaak nodig is. "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden."
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vaneerdewegh

  Die mag en,DURFT, dat zeggen Onze mening is dat allang hoor; Puffen en spuiten,

 • guido Beeckman Guido

  Wat als Froome geen astma had, dan staat hij een uur voor al de anderen boven op den berg

 • Carlo Blanckaert

  Juist, met de (omgekochte) hulp van de juiste artsen en specialisten kun je tegenwoordig alles rechtvaardigen. Vraag maar eens aan Armstrong. Dat die man nog steeds vrij rondloopt is nog steeds niet te begrijpen.

 • kamiel beke

  Een Fransman die de ronde wint, ja, wat moet je meer, dus nooit of heel weinig controle, en als er al controle was , wisten ze dit op voorhand. Toen reden ze nog de tour met kippenwit en spaghetti als voeding.

 • Elle Devee

  Ik denk niet dat meneer Hinault recht van spreken heeft. Al die oude tour winnaars waren ook gedopeerd, ook de onze.