Dumoulin: "Affaire-Froome verschrikkelijk voor het wielrennen"

AFP
Bijna een maand nadat bekend raakte dat Chris Froome (Sky) positief testte op Salbutamol tijdens de afgelopen Vuelta, heeft Tom Dumoulin gereageerd op de affaire.

"Toen ik het nieuws vernam, vond ik het verschrikkelijk", vertelde de 27-jarige Nederlander vandaag op de presentatie van Team Sunweb in Berlijn. "Ik ken de details van de zaak niet, het enige wat ik weet is dat Froome positief getest heeft. Ik denk dat het beter voor iedereen zou zijn als de bevoegde instanties zo snel mogelijk een beslissing nemen. In theorie is iemand onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar in mijn ploeg werkt dat anders. Ik besef dat ik, mocht ik tegen de lamp lopen, onmiddellijk een schorsing zou krijgen. Dat is bij Sky niet het geval."

Froome testte positief op het middel Salbutamol. De renner werd daar al op 20 september van op de hoogte gebracht. Het onderzoek van het B-staal bevestigde de positieve test. De 32-jarige Brit, die de Tour al viermaal op zijn naam schreef, kreeg geen voorlopige schorsing opgelegd en ontkent momenteel de feiten.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Holsbeek

  Het blijft stil rond de Froome affaire. De UCI en andere instanties willen alles stilletjes aan in de doofpot stoppen. Dat is de bedoeling. Het kapitaalkrachtig SKY zal wel alles er aan doen om Froome vrij te pleiten. En dat spreek ik nog niet eens over de mechanische doping bij SKY. Ik heb nog niet geweten dat een fiets alleen vooruitbolt en dan vooral licht bergop zonder maar een trap te geven. Motortje in achterwiel ? Heel erg raar. Het bestaat in elk geval.

 • wim rooyakkers

  De UCI heeft een slap beleid.en creëren zelf chaos binnen de organisatie.en waarom altijd zo lang wachten met de uitslag?of de bekendmaking net voor de start van een grote ronde??

 • Wim Smekens

  @Ramon Simon mentaal gehandicapten zijn niet dom of betweterig zoals de mensen over wie jij meent te spreken. Denk na over je woordkeuze alvorens zoiets te posten.

 • Eddy Vandeweyer

  En achter Froome een andere zeker, zal mij worst wezen blijf een fervente wielerliefhebber. Doping en topsport zal jammerlijk genoeg altijd onafscheidelijke verbonden blijven. Het gaat om teveel poen, en daar is het om te doen.

 • Roger Deprez

  Is het mogelijk dat er één klassement renner fiets zonder een attest voor astma en goedgekeurd door UCI, ik denk het niet omdat het onmogelijk is 3 weken die inspanningen te doen.