Acteur die Armstrong vertolkt, neemt doping om rol te spelen

PHOTO_NEWS

Gisteren ging op het Toronto Film festival 'The Program', geregisseerd door Stephen Frears, in première. De film is een biografie van het leven van de ooit zo bewonderde, maar tegenwoordig verguisde wielrenner Lance Armstrong. De Amerikaan, zevenvoudig winnaar van de Tour, bekende in 2013 in een interview met Oprah Winfrey dat hij jarenlang doping heeft gebruikt tijdens zijn carrière.

Acteur Ben Foster, die de rol van Armstrong vertolkt in de film, deed in de krant The Guardian een opvallende bekentenis. "Om me in te leven in de rol, heb ik net als Armstrong de nodige doping genomen. Ik wil er niets over kwijt welke middelen ik heb gebruikt. Wat ik wel kan zeggen: ze beïnvloeden je lichaam op elke manier. Er waren momenten dat ik bijna het bewustzijn verloor", aldus Foster.

"Zelf ben ik psychologisch nog maar pas hersteld. Sinds kort krijg ik mijn leven weer op de rails. Het nemen van doping was voor mij belangrijk om Armstrong te kunnen begrijpen. Ik kan enkel maar meegeven: het werkt", besluit de 34-jarige Amerikaanse acteur.

Ben Foster
AFP Ben Foster
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS