"Tot het randje van het toelaatbare én erover. En dan rennen naar de jurybus om het recht te liegen en te breien"

Chris Froome (links) en Bradley Wiggins in de Tour de France van 2012.
epa Chris Froome (links) en Bradley Wiggins in de Tour de France van 2012.
Het nieuws van de positieve dopingtest van Chris Froome bracht ook op Twitter een stroom van reacties teweeg. Ondermeer het feit dat Team Sky met Bradley Wiggins en Chris Froome de voorbije jaren twee befaamde ronderenners met acute astmaproblemen voortbracht, doet de wenkbrauwen fronsen. Een greep uit de reacties.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gert Van Lancker

  Wielrennen is geen sport

 • Rik Bogaert

  Een topsporter met astma? Nog nooit gehoord! En in de Vuelta er last van krijgen en meer medicament moeten nemen? En dan de Vuelta winnen? No way Josee!

 • Vic Smeets

  Ze pakken allemaal ,immers zolang het niet op de lijst staat mag het...

 • Peter Vandebeek

  Tja....ik ken ook sporters met astma. De ene gaat harder dan mij, de andere niet. Allebei komen ze soms in de problemen en dan moet er gepuft worden. Ik ben allesbehalve voor Froome (uitgezonderd zijn afdaalcapaciteiten) maar hier moet hij echt niet op gepakt worden. Het is natuurlijk wel een mogelijkheid om eens een groot onderzoek te starten....

 • ivo clemens

  Dat is blijkbaar een voorwaarde om een goede renner te worden ... astma hebben, Ze zoeken er nog; fietsen moet je niet kunnen dat is op een week geleerd.