Door pech achtervolgde Stuyven langer bij Trek

BELGA
Trek heeft het contract van onze 23-jarige landgenoot Jasper Stuyven verlengd. Dat maakte de Amerikaanse WorldTour-formatie vandaag bekend. Ook de 25-jarige Italiaan Fabio Felline kreeg eveneens een contractverlenging.

Leuvenaar Stuyven, die einde contract was, verrichte in de voorjaarsklassiekers van 2014 belangrijk knechtwerk voor Fabian Cancellara. Dat jaar eindigde hij verder drie keer in de top vier in de Vuelta. Stuyven behaalde eerder een wereldtitel en een overwinning in Parijs-Roubaix bij de junioren.

Voorjaar verstoord
In het huidige seizoen verging het Stuyven minder goed. In maart kwam hij ten val, met een verstoord voorjaar tot gevolg. In de Ronde van Zwitserland liep Stuyven een virale infectie op, waardoor hij onder meer het BK en de Tour de France aan zich voorbij zag gaan.

Stap zetten in klassiekers
"Ondanks de pech van dit seizoen voelde ik heel wat steun en vertrouwen van het management", aldus Stuyven, die binnenkort de Eneco Tour en de Vuelta rijdt. "Daarom ben ik dan ook erg blij om bij deze groep mensen te blijven. Ik voel me erg goed in dit team en ben gemotiveerd voor wat komt. In de kasseiklassiekers heb ik veel geleerd. Ik hoop een volgende stap te maken in die koersen, aan de zijde van de meester. Koersen met Fabian Cancellara is al wat ik me kan wensen!"

PHOTO_NEWS

Uitblinken in lastige sprints
"Het talent en het potentieel van Jasper zijn overbekend", stelde ploegmanager Luca Guercilena. "Hij is erg volwassen voor zijn leeftijd. We zijn erg blij dat we onze samenwerking kunnen voortzetten. Jaspers hart ligt bij de klassiekers, maar hij is tot veel meer in staat. Door zijn kracht kan hij uitblinken in lastige sprints. Verder zullen zijn competitiegeest en killersinstinct hem ver brengen."

Ploegmaat Felline brak in 2015 helemaal door met onder meer etappewinst in de Ronde van het Baskenland en het Critérium International.

PHOTO_NEWS
TDW