Dominique Cornu elfde op individuele achtervolging

PHOTO_NEWS
Dominique Cornu is tijdens het WK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines elfde geworden op de individuele achtervolging. Enkel de eerste vier renners stoten door en strijden om de medailles.

Cornu klokte een tijd van 4:26.032. Dat volstond niet om naar de volgende ronde te gaan, wel haalde hij de elfde plek. "Ik wil geen excuses zoeken", aldus de pistier na afloop. "Maar ik ben al de ganse week niet echt 100 procent fit. Ik heb last van diarree en snot. De ziekte breekt niet echt door, maar goed voel ik me toch niet. Uiteindelijk kwamen we vooral naar hier om een goede ploegenachtervolging te rijden. We finishten als negende en kwalificeerden ons net niet. Dat is jammer, maar dat was wel de prioriteit. Niet deze discipline. Het was natuurlijk mooi geweest als ik hier had kunnen verrassen, maar dat is niet het geval. Jammer, maar ook niet super erg."

Cornu kwam nog even terug op die ploegenachtervolging. Om de kansen gaaf te houden voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hadden de Belgen zich moeten kwalificeren om punten te pakken. Dat is niet gelukt. Enkel de zes beste Europese landen mogen naar Rio. "Het wordt niet gemakkelijk", aldus Cornu. "Maar je moet er wel in blijven geloven. Ook voor Londen 2012 was het kantje boordje en kwalificeerden we ons pas in de laatste maanden. We moeten realistisch zijn: het wordt moeilijk, maar je mag de hoop niet opgeven."