Dolgelukkige Lampaert charmeert in ontwapenend interview: "Moest 'skarten' om mee te kunnen"

Photo News
Een interview met ondertitels was nu ook niet nodig, maar dat Yves Lampaert een fiere West-Vlaming is die houdt van een potje dialect is wel duidelijk. Iets wat we trouwens in 2015 na zijn ijzersterke Parijs-Roubaix al opgemerkt hadden, maar vandaag bracht de dolgelukkige en dikverdiende winnaar van Dwars door Vlaanderen nog eens een kunststukje West-Vlaams voor dummies te berde. Lekker ontwapenend.

"Alle puzzelstukjes vielen perfect in elkaar vandaag. We waren collectief heel sterk vanaf de start. De hele ploeg zat continu op de eerste rij. Toen Gilbert wegreed op de Berendries stopte ik af, maar ik zag dat er nogal veel volk meesprong. Ik dacht: beter met twee in de aanval dan alleen. Ik heb onderweg veel de forcing gevoerd om het niet te laten stilvallen vooraan. Ik zag dat er al redelijk wat 'gasten' aan het rekenen waren, ook al was het nog heel ver. Op de Kwaremont en andere heuvels heb ik er een paar keer een 'snokske' aan gegeven. Na de Paterberg waren we vervolgens weg met vier man. De Eikenberg vlogen we trouwens ook heel rap op. Het was nog redelijk lang tot de aankomst, maar we waren met twee en toen heb ik vol gereden voor Gilbert. Ik heb véél op kop gereden."

"Droom die uitkomt"
Alles voor de Belgische kampioen leek lange tijd het devies, een rookgordijntje? "Op Nokereberg demarreerde 'Phil'. Ik had hem gezegd dat dat het moment was om te gaan. Maar dat voelden die andere twee ook aan natuurlijk. Ik moest echt, ik wilde het eigenlijk zo niet zeggen, 'skarten' (lees: harken) om mee te kunnen. Boven op Nokere verzuurden mijn benen volledig. Maar ik zag dat Lutsenko en Durbridge ook al een 'frakske' hadden moeten uitdoen. Toen demarreerde ik en ik moest echt alles geven tot na die kasseistrook, tot het gat gevallen was. Eens op de brug had ik wel het gevoel dat ze niet 'rap' meer gingen terugkomen. Ik liep alleen maar verder uit. Het is fantastisch om hier te winnen. Dit is een droom die uitkomt. Waregem is niet ver van bij mij thuis. Ik heb deze finale heel vaak verkend. Dit is een geschenk voor de ploeg. Ik wil iedereen bedanken die in mij geloofde."

Photo News
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA