Doe mee aan de Gouden Giro en win maar liefst 5.000 euro

Tom Dumoulin won in 2017 en is nu ook favoriet.
Photo News Tom Dumoulin won in 2017 en is nu ook favoriet.

HOE DEELNEMEN?

Deelnemen aan de Gouden Giro: eenvoudiger kan niet! Surf naar www.goudengiro.be en begin meteen te sleutelen aan jouw ideale team voor deze 102de Ronde van Italië.

Stel jouw ideale wielerploeg(en) samen door uit de beschikbare rennerlijst 15 renners te kiezen met een budget van max. 275 miljoen euro. Let op, je kan maximum 3 renners van hetzelfde team kiezen. Daarnaast dien je ook een superkopman aan te duiden waarmee je extra punten kan verdienen. De Gouden Giro bestaat uit 17 speeldagen. Elders op deze pagina vind je een overzicht van de speeldagen. Het tarief voor de Gouden Giro bedraagt 7 euro per ploeg. Na elke speeldag kan je jouw score raadplegen via www.goudengiro.be en ontdek je ook meteen of je in de prijzen gevallen bent.

BELANGRIJK OM WETEN

Voor alle duidelijkheid vermelden we hier nog een aantal belangrijke zaken zodat je optimaal aan het spel kan deelnemen. Van je 15 ideale renners dien je er 1 als superkopman te selecteren om extra punten te verdienen. Deze superkopman kan je per speeldag aanpassen. Je kan max. 3 renners van een zelfde team in je wielerploeg opnemen. Het spel telt 17 speeldagen waarin alle Giroritten werden opgenomen.

Tijdens de Giro heb je recht op 2 transfers per ploeg. De punten van de renner die je UIT je team verwijdert, blijf je behouden. De punten van de renner die je IN je ploeg brengt, tellen vanaf het moment dat je deze in je ploeg hebt (dus punten gescoord voordat hij in je team stond, krijg je uiteraard niet). Je kan ook doorlopend bijkomende ploegen inschrijven.

Opgelet! Je ploegen zijn pas geldig wanneer we de betaling effectief ontvangen hebben. Betaal daarom bij voorkeur online zodat je ploegen meteen geldig zijn. Via overschrijving is het belangrijk om ruim op voorhand je ploegen te betalen. Ploegen kunnen altijd worden aangepast tot vlak voor de deadline waarvoor ze werden ingeschreven, ook indien ze reeds werden betaald.

ANP Graphics

HOE PUNTEN SCOREN?

In een rit scoort de top 30 van de rituitslag punten: van 50 punten voor de winnaar tot 1 punt voor de 30ste. Via de superkopman die je gekozen hebt kan je ook extra punten scoren: Deze verdient immers 15 punten extra wanneer hij op de 1e plaats eindigt in de rit. Voor een 2e plaats in de rit krijgt de superkopman 10 punten extra, en voor een 3e plaats ontvangt hij 5 punten extra. Alle renners uit de ploeg van de winnaar die in een rit aan de start komen, krijgen 5 punten ongeacht of zij zelf de rit uitrijden. Deze punten krijgen zij echter niet als de rit een tijdrit is. De renner die op het einde van een rit de roze trui pakt, krijgt voor de betreffende rit 5 punten extra. De renner die op het einde van een rit de paarse trui pakt, krijgt voor de betreffende rit 3 punten extra. De renner die op het einde van een rit de witte trui pakt, krijgt voor de betreffende rit 1 punt extra.

Op het einde van de Ronde van Italië krijgen de top 30 renners in de officiële uitslag van elk klassement ook nog eens extra punten toegekend. Pas na het toekennen van deze punten worden de eindwinnaars van de Gouden Giro bepaald.

Een uitgebreid wedstrijdreglement met alle kleine lettertjes kan je raadplegen op onze website www.goudengiro.be.

PRIJZEN

Mocht je nog twijfelen om mee te doen, hier nog een paar extra argumenten. Of wat dacht je van 5.000 euro cash, Jaguar racefietsen, Samsung Galaxy S7, HP Chromebooks, Iphone 6S, Samsung Level Box ProBluetooth, Smartball Pilafoot, enzovoort enzovoort? De prijzenpot van deze Gouden Giro is schier eindeloos. Meedoen is de boodschap!

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludo Mens

    meedoen ? de ronde wordt niet uitgezonden door de vrt !! een schande , maar wel iedere oefenmatch van de voetbal

  • Jef Smit

    Meedoen? En de Belgen zien afgaan en de Hollanders zien winnen? Nee danku