Directeur Parijs-Nice: “Alle etappes afwerken? Als we morgen moeten stoppen, dan stoppen we”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het coronavirus houdt de wielerwereld stevig in de greep, maar Parijs-Nice gaat wél door. “Ik ben heel blij dat de koers morgen van start kan gaan", aldus wedstrijddirecteur François Lemarchand. “We hebben er de laatste maanden voor gezorgd dat alles klaar is: het parcours en andere zaken zoals de veiligheid en hygiëne. We zijn dus heel ongeduldig en kijken uit naar morgen, wanneer de renners zich om 11 uur op gang trekken.”

“Welke maatregelen we nemen? Maximum twee teams per hotel, het publiek kan niet bij de renners, geen handtekeningen, geen podiumceremonie... Of ik denk dat we alle etappes gaan afwerken? Ja. Dat hoop ik. Maar als we morgen moeten stoppen, dan stoppen we. Momenteel doen we er alles aan om de koers tot Nice te laten doorgaan.”

rvReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.