Dieven viseren tot woede van familie het graf van in oktober overleden jonge wielrenner: “Denken jullie niet dat we al genoeg pijn hebben geleden?”

De fiets-tofee (centraal op de foto links) werd ontvreemd.
Belga/rv De fiets-tofee (centraal op de foto links) werd ontvreemd.
De familie van de in oktober overleden wielrenner Jimmy Duquennoy doet ontstemd een oproep. Afgelopen weekend viseerden dieven het graf van de op 23-jarige leeftijd overleden man uit Doornik. De dieven gingen aan de haal met een trofee die op het graf van Duquennoy stond en de familie vraagt mensen die iets gemerkt hebben nu om tips.

De trofee werd gisteren tussen 15u30 en 17u ontvreemd op het kerkhof van Rumillies, een deelgemeente van Doornik. De vader van Duquennoy had  het beeld, voorzien van de tekst ‘A mon champion à jamais’ (voor mijn eeuwige kampioen, red.), op het graf van zijn zoon gezet. “Maar de fiets werd losgedraaid van het graf en gestolen”, doet Jennifer Duquennoy, de zus van Jimmy, het verhaal bij La Dernière Heure. “De trofee is van mijn vader, van één van de vele overwinningen van mijn broer uit het verleden.”

Jennifer spreekt voorts ook de dader(s) aan. “Knaagt jullie geweten niet?”, vraagt ze zich af. “Denken jullie niet dat we al genoeg pijn hebben geleden? Waarom stelen jullie de trofee van mijn vader? Waaraan hebben we zoveel ongeluk verdiend? Wat zijn jullie met die trofee? Blijf toch van onze spullen en herinneringen op het graf van mijn broertje af.”

Niet te vergeven

In een bericht op Facebook (zie onder) treedt Cindy Duquennoy haar zus bij. “Het beeld heeft geen enkele financiële waarde, laat staan zonder het voetstuk dat aan de grafsteen was gelast. De trofee heeft enkel een sterke emotionele en sentimentele waarde. Ze werd gewonnen door onze overleden broer en is dus een herinnering van betekenis. Stelen om te overleven, kan ik vergeven. Stelen voor het plezier en ten koste van het verdriet van anderen, valt niet te vergeven. Weet, mevrouw of meneer die deze diefstal op het geweten heeft, dat ik hoop dat u nooit mijn pad kruist, behalve als het is om het beeld terug te geven.”

Jimmy Duquennoy, die profrenner was bij WB-Aqua Protect-Veranclassic, overleed op 5 oktober onverwacht in zijn huis na een hartfalen. Wie zijn familie tips kan bezorgen over de dader(s) of de diefstal, kan een e-mail sturen naar: Jennifer.duquennoy@hotmail.be. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cornelis Bobebana

  In en in treurig, sterkte aan de nabestaanden

 • herman de genst

  Men moet al van het grootste marginaal uitschot zijn om zich tot dit niveau te verlagen.

 • Said Sabaouni

  Ik begrip voor dat familie van Jimmy Duquennoy woede is. Wie doet zoiets??? ik hoop dat dader(s) opgepakt worden. Veel sterkte aan families.

 • René Mattyns

  Erg, maar de kans zat er in.Droevige realiteit

 • jan latour

  sinds de grenzen opengegaan zijn word alles wat los en vast zit gepikt