Deze toeschouwer was getuige van fatale val Bjorg Lambrecht: “Hij kwam met zijn hoofd op het beton terecht”

Er raken steeds meer details bekend over het dodelijke ongeval van Bjorg Lambrecht in de Ronde van Polen. Het drama gebeurde op een recht stuk weg, maar het regende en het peloton reed heel snel volgens ooggetuigen. Een Poolse toeschouwer doet zijn verhaal aan VTM NIEUWS.

Jan Kusz zag hoe Lambrecht ten val kwam: “Het peloton reed heel snel. Op een bepaald moment vloog een renner over zijn fiets en kwam hij met zijn hoofd en nek op het beton terecht.”

Jan Kusz zag hoe Lambrecht ten val kwam.
VTM NIEUWS Jan Kusz zag hoe Lambrecht ten val kwam.

Er zijn ook beelden die laten zien in welke omstandigheden het ongeval van Lambrecht gebeurde. Het regent en het peloton rijdt erg snel, wanneer Lambrecht valt. De fatale val zelf is niet in beeld, maar we zien wel hoe ploegleider Mario Aerts arriveert na enkele seconden. Maar alle hulp komt te laat.

Oorzaak?

Over hoe het incident is ontstaan, is nog veel onduidelijkheid. “De informatie is wat tegenstrijdig. Iemand zou hem of het stuur hebben geraakt. Met een enorme slag is hij tegen een betonnen duiker gebotst”, aldus koersdokter Ryszard Wisniewski.

“De patiënt is hier aangekomen in kritieke toestand. Hij werd constant gereanimeerd omdat zijn vitale functies gestopt waren. Hij werd meteen van de ambulance naar het reanimatieteam gebracht, die zijn blijven reanimeren”, vertelt de woordvoerder van het ziekenhuis in Rybnik. “Er was niet eens tijd om hem naar de operatiezaal te brengen, dus is hij op de spoedafdeling geopereerd. Helaas kon hij niet meer gered worden.”

Bjorg Lambrecht
Photo News Bjorg Lambrecht10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tinneke boone

  Ik leef mee met de familie en vrienden en iedereen die hem kent, hier zijn gewoon geen woorden voor. Nog zoveel te bieden, WAAROM!

 • Philomena Vanderweyen

  Hoe het ook gebeurt is ,de harde realiteit is,dat er een jongeman gestorven is.Wens mijn diep medeleven te betuigen aan de ouders en de andere familieleden.Rust zacht lieve man.

 • Peter Berg

  Intriest....

 • patrick isenborghs

  Hoeft dit ? bespaar ons de details van het ongeval uit respect voor de nabestaanden . De renners hebben een ander verhaal dan de getuige .Bij ieder ongeval zijn er altijd getuigen die alles weten tot de politie hen om een verklaring vraagd en dan weten ze plots niets meer

 • Jan Baroen

  Ongelukkige val met onbegrijpelijke gevolgen. Oprechte medeleven aan familie en vrienden. Moest die betonblok daar eigenlijk staan als er zo’n grote groep renners op die plaats langsrijden?