Dertien kasseistroken kleuren finale 47e editie GP Samyn

Maxime Vantomme, de winnaar van vorig jaar.
BELGA Maxime Vantomme, de winnaar van vorig jaar.
De 47e editie van de Grote Prijs Samyn (1.1) is niet op maat van de sprinters gesneden. Door werken aan het traditionele parcours bevat de finale van de editie van dit jaar immers 13 kasseistroken van in totaal 13 kilometer. De GP wordt op 4 maart gereden tussen Quaregnon en Dour.

De aankomst van de editie van 2015 ligt in het centrum van Dour, waar drie lokale ronden worden afgewerkt. Volgens de organisatie ligt de zwaarste kasseistrook, die een moeilijkheid van drie sterren kreeg, op iets meer dan 2 kilometer van de aankomst.

De mannenwedstrijd wordt voorafgegaan door de GP Samyn voor vrouwen, een wedstrijd die deel uitmaakt van de Lotto Cycling Cup. Vorig jaar ging de Zweedse Emma Johannson (Orica-Ais) met de overwinning aan de haal. Bij de mannen was dat de Belg Maxime Vantomme (Roubaix-Lille Métropôle).

De GP Samyn wordt de openingswedstrijd van de nieuwe Lotto Wallonia Cup, een nieuw concept waartoe alle Waalse profkoersen behoren. Naast de GP Samyn zijn dat ook de GP Cerami (22/07), de Ronde van Wallonie (25-29/07), de GP van Wallonië (16/09), de Eurométropole Tour (30/09-4/10) en Binche-Chimay-Binche (6/10).