Ga naar de mobiele website
^ Top

Dertien Belgen aan de start van Tirreno-Adriatico

Greg Van Avermaet
belga Greg Van Avermaet
Morgen verschijnen er in San Vincenzo dertien Belgen, verspreid over zeven ploegen, aan de start van de 48e editie van de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico (WorldTour).

Bij Omega Pharma-Quick Step zijn Guillaume Van Keirsbulck en Gert Steegmans van de partij. "In een team dat meerdere doelen heeft", zegt ploegleider Davide Bramati. "Voor de ploegentijdrit en de afsluitende tijdrit hebben we Tony Martin en Michal Kwiatkowski als trekkers. Daarna proberen we Mark Cavendish aan een ritzege te helpen en tenslotte proberen we ook iemand in de top van het eindklassement te loodsen."

Bij Lotto-Belisol komen drie landgenoten in actie: Jürgen Roelandts, Jelle Vanendert en Olivier Kaisen. "Ons eerste doel is André Greipel met een goed gevoel naar Milaan-Sanremo krijgen", weet Herman Frison. "Dat kan best met spurtoverwinningen, zeker als Mark Cavendish van de partij is. Nadat Kuurne-Brussel-Kuurne in het water viel, kijken ze mekaar een eerste keer in de ogen. Voor het klassement zullen we zien hoever we Jelle Vanendert krijgen."

Greg Van Avermaet en Klaas Lodewyck kunnen hun hartje bij BMC ophalen met een kandidaat-ritwinnaar als Thor Hushovd en een kandidaat-eindwinnaar als Cadel Evans. Met Bauke Mollema en Tom Jelte Slagter die een goed eindklassement voor ogen hebben, wordt het voor Maarten Wynants en Sep Vanmarcke een week hard werken bij Blanco Team. Stijn Devolder, Nick Nuyens en Sébastien Rosseler hopen op de Italiaanse wegen hun vorm van weleer terug te vinden en bij Vini Fantini-Selle Italia is Kevin Hulsmans van de partij.

Jelle Vanendert
photo_news Jelle Vanendert


Meld een bug