Deed Petacchi aan bloeddoping? Voormalige spurtbom gelinkt aan grootschalig schandaal

Alessandro Petacchi in 2012.
BELGA Alessandro Petacchi in 2012.
De Italiaanse voormalige topspurter Alessandro Petacchi wordt ervan verdacht bloeddoping toegediend te hebben gekregen door de Duitse dokter Mark Schmidt, spilfiguur in Operatie Aderlass. Dat weten de kranten Le Monde en Corriere della Sera. Het gaat om feiten uit 2012 en 2013.

Dokter Schmidt werd op 27 februari aangehouden in zijn kabinet in het Duitse Erfurt. Eerder al raakte bekend dat Stefan Denifl, Georg Preidler en Danilo Hondo, die van 2010 tot 2012 ploegmaat was van Petacchi bij Lampre, zich door Schmidt lieten doperen. Le Monde stelt dat "betrouwbare bronnen" weet hebben van een onderzoek naar dopinggebruik door Petacchi, die al eens één jaar geschorst werd voor het gebruik van salbutamol in 2007.

Petacchi is als analist in de Giro momenteel, en daar kon Corriere della Serra hem al ondervragen. "Ik ben nooit in Schmidt zijn kabinet geweest en heb nooit bloedtransfusies gedaan", verweert de voormalige spurtbom zich. "Waarom mijn naam nu opduikt, weet ik niet. Dat Schmidt dokter was bij Milram terwijl ik daar reed, ontdek ik nu pas. Hij volgde misschien Duitse atleten, maar ik heb hem nooit gezien of gekend.”

Photo News4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Maddens

  Toch raar dat ze doping steeds minder en minder kunnen opsporen . Veel renners bekennen na hun carriere doping te hebben gebruikt , terwijl ze nooit betrapt zijn geweest . De mens wordt steeds slimmer !

 • Pat Debal

  Heeft bij de ploeg van Lefevere ook gereden Petacchi ze kunnen daar ook eens goed zoeken

 • Jan Timmermans

  Weer het zoveelste zwakke excuus, ditmaal van Petacchi. Vanaf de jeugdcategorieën ook een geheugentraining invoeren helpt sporters te onthouden wat ze allemaal deden om topsport te bedrijven.

 • karl van dyck

  Dus jullie of m.a.w. Iedereen dacht dus dat deze jongen anders was dan de rest. Wanneer gaat men nu eens inzien of geloven dat al de grote toppers in het Doperen.Wielrennen,voetbal,tennis,golf,basketbal,american football ,darts,snooker..je kan geen sport opnoemen of er komt dopping aan te pas. En hoe meer geld er omgaat in dat circuit hoe rotter de appels.