Deceuninck-Quick.Step trekt met Mauri Vansevenant opnieuw Belgisch toptalent aan

Mauri Vansevenant en Patrick Lefevere
Twitter Deceuninck-Quick.Step Mauri Vansevenant en Patrick Lefevere
Straffe transfer van Deceuninck-Quick.Step. Naast Remco Evenepoel heeft het vanaf volgend jaar met Mauri Vansevenant (20) nog een toptalent in de ploeg. De belofte tekende een contract tot 2023 en sluit volgende zomer aan bij zijn nieuw team. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Patrick Lefevere heeft nog maar eens toegeslagen. Belofterenner Mauri Vansevenant - zoon van ex-renner Wim - heeft een profcontract van drie jaar getekend bij Deceuninck-Quick.Step. Hij won dit seizoen de Giro della Valle D’Aosta, een lastige en prestigieuze rittenkoers bij de beloften. Ook in de Ronde van Toekomst liet hij vorige week nog mooie dingen zien. 

“Het is fantastisch dat ik kon tekenen bij Deceuninck-Quick.Step”, reageert Vansevenant. “Ik hoop dat ik bij dit grote team progressie kan blijven maken en een mooie toekomst kan tegemoet gaan. Ik had gesprekken met enkele teams, maar ik weet dat dit de juiste keuze is.” Vansevenant wil eerst zijn studies afwerken en sluit aan bij Deceuninck in juli 2020. 

Mauri Vansevenant
Foto Coghe Mauri Vansevenant3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Deville

    Gelukkig niet bij de Lotto gegaan, want die ploeg is zeer ver verwijderd van de oorspronkelijke doelstelling, nl jonge renners de kans geven op het hoogste niveau. Minstens de helft van de WT ploegen doet op dat gebied de laatste jaren beter dan Lotto

  • Gerrit gasthuis

    opnieuw een goede knecht voor Evenepoel

  • Bernd Vaes

    Lefevere geeft echt de indruk, dat hij een ware rondeploeg rond Remco wil uitbouwen. De aanwinst van deze jonge Vansevenant kan reeds een goede stap zijn. De toekomst van Quickstep ziet er echt rooskleurig uit. Hopelijk kan Remco reeds in 2021een grote ronde succesvol beëindigen, met een sterke ploeg rond zich.