Exclusief voor abonnees

Deceuninck-Quick.Step ook morgen de te kloppen ploeg: "Op een slechte koers volgt meestal een goeie"

Vlnr.: Yves Lampaert, Zdenek Stybar en Iljo Keisse.
BELGA Vlnr.: Yves Lampaert, Zdenek Stybar en Iljo Keisse.
“We wonnen de Ronde van Vlaanderen al elf keer. Waarom zou dat zondag geen twaalfde keer kunnen?” Logische redenering, maakt Patrick Lefevere. Zijn team heerst en verdeelt in het klassieke voorjaar. En toch. Kleine barstjes tekenen zich af in het pantser.

1. Scoort Stybar unieke ‘hattrick’?

Dubbeltjes Omloop-E3 (Maertens in ‘78, Raas in ‘81, Van Avermaet in 2017) en E3-Ronde (Van Petegem in ‘99, Boonen in 2005 en 2006, Cancellara in 2010 en 2013, Terpstra vorig jaar): dát deden er hem al wel eens voor. Maar wint Zdenek Stybar na de Omloop en de E3 zondag ook de Ronde van Vlaanderen, scoort hij pas écht een unieke hattrick. “Het inspireert me. Maar het ploegbelang primeert, natuurlijk. Onze tactiek verandert niet. We moeten gewoon met zo veel mogelijk pionnen de finale proberen te halen. Dat maakt het makkelijker koersen. Slagen we erin de teneur van de voorbije weken door te trekken, dan zit een nieuw succes er zeker in. Conditioneel ben ik op z’n minst even goed als vorig jaar. Toen werd ik tiende. Maar ook Jungels en Lampaert kunnen winnen. Welke troef we precies uitspelen, wordt bepaald door het individuele gevoel. Daar is iedereen fair in. Het is een deel van onze kracht.”

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.