Deceuninck-Quick.Step boven in La Primavera: Alaphilippe wint Milaan-Sanremo, Naesen tweede

Photo News
Julian Alaphilippe heeft Milaan-Sanremo op zijn palmares gezet. De Fransman van Deceuninck-Quick.Step toonde zich de snelste van een elitegroepje. Oliver Naesen kwam als tweede over de streep, Michal Kwiatkowski werd derde.

Aangename weersomstandigheden vandaag in Milaan-Sanremo. Het zonnetje scheen, nauwelijks wind. Ideaal voor de sprinters. En er stonden er heel wat aan de start vandaag - te veel om op te noemen. Voor de Belgen was het dan weer een kwestie om er een lastige koers van te maken. “Da’s hun enige kans om te winnen”, klonk het bij Eddy Planckaert.

De vroege vlucht kwam daarnaast al vroeg tot stand. Deze tien renners –daarbij geen Belgen- trokken in het offensief: Fausto Masnada, Mirco Maestri, Alessandro Tonelli, Guy Sagiv, Luca Raggio, Sebastian Schönberger, Joonas Henttala, Andrea Peron, Charles Planet en Umberto Poli. Hun maximale voorsprong bedroeg zo’n tien minuten.

Photo News

Nadien namen de manschappen van Lotto-Soudal, Bora-Hansgrohe, Deceuninck-Quick.Step en UAE Team Emirates hun verantwoordelijkheid in het peloton. Vooral Kristallen Zweetdruppel Tim Declercq maakte indruk. Andermaal de meest actieve werkmier van de dag.

Masnada -de laatste overblijver van de vroege vlucht- werd op de Cipressa bij de lurven gevat. Vervolgens windstilte op de gevreesde helling, al was de nervositeit enorm aanwezig. Zeker richting de voet van de Poggio, de laatste klim van de dag.

Julian Alaphilippe pakte zoals verwacht uit met een verschroeiende demarrage op de Poggio, maar Michal Kwiatkowski, Peter Sagan, Wout van Aert, Alejandro Valverde én Oliver Naesen konden mee. Een sprint tussen een elitegroepje besliste om de zege, en daarin toonde Alaphilippe zich de snelste. Na de Strade Bianche nu ook Milaan-Sanremo - zijn eerste monument. Z'n voorjaar kan niet meer stuk.

Naesen greep met een tweede plek nét naast de zege. Kwiatkowski vervolledigde het podium. Sagan en Matej Mohoric maakten de top vijf compleet. Van Aert was een schitterende zesde. Hoedje af voor de drievoudige wereldkampioen in het veld. 

Photo News

Van Aert rijdt los na finish:

Photo News
Photo News23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Hopelijk zwijgen nu de alweters over Wout en laten deze prachtrenner gewoon zijn ding doen.

 • Dirk Van Den Bossche

  Aan degene die vindt dat de commentaar niet goed is , en dan ook waarschijnlijk niet deze van Wuyts - De Cauwer , stel uw kandidatuur en bewijs dat je het beter kan.

 • Pierre Van Der Elst

  felix hij moet just zijn contract vernietigen en bij quicstep tekenen,als hij mag van de patric.

 • Rudolf Jacobs

  proficiat ten eerste aan Wout goed gereden man,je hebt er heel veel hier met verstomming geslagen ,hopen maar dat die nu zwijgen,ook aan oliver goe gereden jongen man proficiat

 • Els Daneels

  Heerlijk spannende finish, heb genoten, en proficiat aan Julian Alaphilippe, Oliver Naessens èn Wout Van Aert. 3dubbel chapeau!