Deal tussen team Van Aert en Aqua Blue Sport draait uit op soap waarbij renners zelf van niks weten

• Aqua Blue bevestigt
• Nick Nuyens ontkent
• Renners weten nergens van

Wout van Aert.
BELGA Wout van Aert.
De deal tussen Aqua Blue Sport en Sniper Cycling Team, de procontinentale ploeg van Nick Nuyens, draait uit op een soap. Eén waarbij de renners zelf van niks weten.

Aqua Blue Sport meldde aanvankelijk witte rook in een officieel communiqué. In tegenstelling tot eerdere berichten was er echter géén sprake van een fusie, maar neemt de Ierse formatie gewoon Sniper Cycling over. Belangrijk detail. Want in dat geval komt Wout van Aert gewoon vrij en zou hij één jaar vroeger dan gepland naar het Nederlandse Jumbo kunnen. Bij Aqua Blue waren ze totaal niet mee met de zaak. Daar heette het triomfantelijk dat Van Aert in 2019 zowel op de weg als in het veld zal te zien zijn in het goud en marineblauw van hun team. Nuyens verwerft een positie binnen het management. Tom Timmermans, voormalig CEO van United Dutch Breweries, wordt de nieuwe grote baas.

Tot het tóch begon te dagen en het nieuwsbericht razendsnel van de site van Aqua Blue gehaald werd. En Sniper Cycling zich later op de avond, ook al in een communiqué, volledig distantieerde van alle berichtgeving. "We kunnen enkel bevestigen dat er momenteel gesprekken worden gevoerd over een mogelijke samenwerking vanaf 2019", luidde het. De renners zelf wisten nergens van. Ook Van Aert niet. De regerende wereldkampioen veldrijden klonk duidelijk 'not amused'. "Ik vernam het nieuws toen ik na de openingsrit van de Ronde van Denemarken van mijn fiets stapte. Het gerucht liep al wel een tijdje, maar werd me tot op heden (nog) niet officieel bevestigd. Ik kan er dus onmogelijk iets zinnigs op zeggen. Benieuwd wel in welke ploeg en structuur ik volgend jaar precies terecht zal komen. Ik hoop daar nu toch wel heel snel duidelijkheid over te krijgen."

Jobverlies

Ook Zico Waeytens en Stijn Steels kregen tot op heden halfslachtige informatie. Zorgen over hun toekomst maken ze zich niet, ook al zijn ze in tegenstelling tot Van Aert, Leysen, De Witte, Livyns en Duyn einde contract. "Na mijn blessures haal ik toch opnieuw een goed niveau", aldus Waeytens. "Ik voel me goed bij deze ploeg, alles is prima geregeld. Ik kan zeker niet klagen en blijf dus graag aan boord." Steels: "De ploeg is tevreden over mijn werk, weet ik. Ik ga ervan uit dat Nick en mede-eigenaar Chris Compagnie nu snel aan tafel zullen zitten met de mensen van Aqua Blue Sport om te bekijken wat er mogelijk is. Ik trek me op aan het feit dat de twee kernen niet te groot zijn." Bij het omkaderend personeel is de angst voor jobverlies naar verluidt wel reëel aanwezig. 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Nuynes spuwt weer veel mist als ze beseffen dat het contract sneller teneinde kan zijn, en net daardoor Aqua Blue zou kunnen afhaken. Anderzijds ken het weer zo'n spook-sponsor zijn die mooie praatjes maken en uiteindelijk op niks uitdraait. Wout blijft profesioneel maar van Nuyens kan je dat soms in twijfel trekken, zijn beloftes zijn wel vaker lucht, altijd geweest.

 • Peter Vandebeek

  Bof, laat de media zwijgen en het lost zich vanzelf op. Het is een overbruggingsjaar voor Wout, in welk team dan ook. Hopelijk houdt hij loyale ploegmaten. Bij teveel bagger zal er wel een advocaat voor zorgen dat hij snel naar Jumbo kan. Niks aan de hand, gewoon blijven focussen. En daar is Wout goed in.

 • eric reynebeau

  Tja Willy Everaet. Gehoord in 2007 dat Wout weg moest van Nuyens. Geloof u direct.Ik zou ook geen 12-jarige in het profwielrennen droppen.Vandaag in 2018 is Wout 23 jaar.

 • jes jespers

  Daarom dat VA niet zelf opstapte, hij zal vernomen hebben dat Nuyens het financieel niet rond krijgt na de exit van Willems veranda's, dus gratis ontbinding contract.

 • eric reynebeau

  Tja Filip De Smedt anderen zien wel potentie in Van Aert. Er is maar een zieligaard die hem altijd moet afbreken.. Lulletje rozewater.